Екзотика и страст в света на туарегите

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10680671 www.24chasa.bg

Третият роман на българския пазар от Джейн Джонсън е вече в книжарниците. “Пътят на солта” е един от най-продаваните романи на писателката из цял свят, преведен е на над 10 езика. Историята е и романтична, и трагична. Бащата aрхеолог на Изабел умира, оставяйки й пъзел: мистериозен африкански амулет и загадъчно писмо.Но какво представлява амулетът? И защо иска точно Изабел да го получи? Съвсем импулсивно младата жена се качва на самолет до Мароко, за да разбере. След като почти е убита при инцидент, който уврежда амулета, разкривайки повече от тайните му, тя осъзнава, че трябва да внимава. Но когато нейният спасител, Таиб, предлага да й помогне за разкриването на историята на амулета, тя не може да устои на изкушението да разплете историята до край.Така попада в мистериозния свят на туарегите, в плен на очарованието на пустинята. Предприемайки дългия път – пътя на солта, който преди нея е извървяла друга, не по-малко дръзка жена...

Джейн Джонсън е британска писателка и издател. Освен с работата си с Дж. Р. Р. Толкин, тя е известен редактор на британските издания на Джордж Р. Р. Мартин, Робин Хоб и Дийн Кунц. Омъжена е за берберски майстор-готвач.

Пътят на солта

Джейн Джонсън

стр. 300

Цена 19,99 лв.

Гаврил – кратки разкази от Десислава Каменова

Втори сборник с кратки разкази от Десислава Каменова излиза на книжния пазар с логото на Книгоиздателска къща “Труд”. За книгата авторът споделя: “Това е една малка книга, с много къси разкази, която ми помогна да превъзмогна загуби, които ми дариха и свобода. Не е нужно да имате всичко, което искате. Животът по някое време свършва. Много отлита, но едно остава – да си обичал, да обичаш и да бъдеш, без резерва – себе си!”. Докоснете се до написаното от Десислава Каменова. То ще ви хване за гърлото и ще ви обърне внимание на света наоколо, тук и сега. Фотографиите са дело на награждавания фотограф – Виолета Апостолова/Лети.

Гаврил

Десислава Каменова

120 стр.

цена 15.00 лв.