Заради амулет млада жена попада в света на туарегите

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10689549 www.24chasa.bg

Две нови заглави на КК “Труд” - “Пътят на солта”

 и “Гаврил”

Третият роман на българския пазар от Джейн Джонсън е вече в книжарниците.

“Пътят на солта” е един от най-продаваните романи на писателката из цял свят, преведен е на над 10 езика. Историята е и романтична, и трагична. Бащата aрхеолог на Изабел умира, оставяѝки ѝ пъзел: мистериозен африкански амулет и загадъчно писмо. Но какво представлява амулетът? И защо иска точно Изабел да го получи? Съвсем импулсивно младата жена се качва на самолет до Мароко, за да разбере. След като почти е убита при инцидент, коѝто уврежда амулета, разкривайки повече от тайните му, тя осъзнава, че трябва да внимава. Но когато нейният спасител, Таиб, предлага да ѝ помогне за разкриването на историята на амулета, тя не може да устои на изкушението да разплете всичко докрай. Така попада в мистериозния свят на туарегите, в плен на очарованието на пустинята. Предприемайки дългия път – пътя на солта, който преди нея е извървяла друга, не по-малко дръзка жена...

Джейн Джонсън е британска писателка и издател. Освен с работата си с Дж. Р. Р. Толкин тя е известен редактор на британските издания на Джордж Р. Р. Мартин, Робин Хоб и Дийн Кунц. Омъжена е за берберски майстор готвач.

“Гаврил” –

кратки разкази

от Десислава

Каменова

Втори сборник с кратки разкази от Десислава Каменова излиза на книжния пазар. За книгата авторката споделя: “Това е една малка книга с много къси разкази, която ми помогна да превъзмогна загуби, които ми дариха и свобода. Не е нужно да имате всичко, което искате. Животът по някое време свършва. Много отлита, но едно остава - да си обичал, да обичаш и да бъдеш без резерва себе си!”. Докоснете се до написаното от Десислава Каменова. То ще ви хване за гърлото и ще ви обърне внимание на света наоколо, тук и сега. Фотографиите са дело на награждаваната фотографка Виолета Апостолова/Лети.