В битката за любовта никой не е невинен

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10689625 www.24chasa.bg

Търсете и книгата на Уилям Линдзи Грешам, вдъхновила “Улицата на кошмарите” на режисьора Гийермо дел Торо, до дни е и на наш екран

След “Опортюнистката” от Тарин Фишър – първата книга от хитовата трилогия “Обичай ме с лъжи”, която се превърна в истински феномен сред почитателите на романтичната литература по цял свят – е време за нейното достойно продължение!

На пазара вече може да откриете “Мръсно червено” (ИК “Сиела”) – книгата, в която залозите в името на любовта са още по-високи. Защото, когато си спечелил най-голямата награда, трябва да се бориш със зъби и нокти, за да я запазиш. А твърде висока цена не съществува. 

Съвършена в изкуството да лъже и манипулира, Лия Смит е извоювала перфектния си живот с много труд и щедра доза лъжи. Но всичките ѝ усилия са си заслужавали, защото сега притежава всичко, за което някога е мечтала. Красив и богат съпруг, който е любовта на живота ѝ. Луксозен дом, за който всеки може да ѝ завиди. И бебе, което ще ѝ се наложи да заобича, колкото и непосилно да ѝ се струва това. 

Защото, макар и двамата с Кейлъб на пръв поглед да изглеждат, сякаш са “заживели щастливо заедно завинаги”, Лия знае, че сърцето му не ѝ принадлежи изцяло. Тя го усеща в начина, по който я гледа, търсейки нещо. И в мислите му, които винаги са някъде другаде. А Лия знае точно къде.

Призраците от миналото протягат грабливите си ръце към всичко, което тя отчаяно иска да запази. А споменът за жената с гарвановочерната коса – голямата любов на Кейлъб, която за малко да ѝ го отнеме – изгаря мислите ѝ, изпълвайки я с омраза. Омраза, която заплашва да опустоши всичко, за което тя се е борила, и да ѝ отнеме Кейлъб завинаги. 

Но Лия е решена да използва всички козове в ръкава си, за да спечели лукавата игра, в която се е превърнал бракът ѝ. Игра, в която няма забранени ходове. В която лъжите са отровни и пристрастяващи, а играчите не знаят как се играе честно.

Ще успее ли Лия да задържи перфектния си живот? Или ще изгуби себе си в лабиринта от интриги и измами…

В “Мръсно червено” Тарин Фишър повлича читателите си в един бурен любовен триъгълник. Непредвидим, многопластов и емоционален, романът ни кара да подложим на съмнение всичко, което знаем от първата ѝ книга, и да се убедим, че в битката за любовта никой не е невинен.

ИК "Сиела" изкушава с още!

Бестселърът, причинил

кошмари на Дел Торо

Излиза книгата на Уилям Линдзи Грешам, вдъхновила “Улицата на кошмарите” на режисьора Гийермо дел Торо (ИК “Сиела”)  - след седмица филмът ще има премиера у нас. Участват Брадли Купър, Кейт Бланшет, Руни Мара и Уилям Дефо. Едноименният роман на Грешам е забравена американска класика от ерата на Голямата депресия. Сюжетът е изтъкан от мистика и манипулация и ни отвежда на зловещо пътешествие в най-мрачните кътчета на човешкото съзнание.

Стантън Карлайл изкарва прехраната си като общ работник в пътуващ цирк, където най-различни магьосници, фокусници, екстрасенси и обикновени шарлатани разиграват шантави номера пред екзалтираната публика. Eдна от главните атракции на карнавала e Дивака – пропаднал пияница, готов да загърби всичко човешко за следващата бутилка алкохол. Докато наблюдава падението му, младият мъж си обещава никога да не изпада до неговото положение. 

Умен, ловък и амбициозен, Стан бързо овладява тънкостите на цирковия занаят и осъзнава, че най-голямото му предимство е не толкова в бързите ръце, a в чаровната усмивка и умението да запленява вниманието на тълпата, да разпознава и манипулира емоциите им. Скоро гордостта му започва да расте, а с нея и жаждата да бъде нещо повече от поредния карнавален номер. Когато среща Моли, красива, но лесноранима жена, Стан вижда възможност да напусне цирка и да осъществи най-голямото си желание – да бъде на върха на шоубизнеса. 

Умението на Стан да омайва публиката със своя чар и харизма бързо му създава репутацията на могъщ медиум, способен да чете умовете на хората, истинска атракция за нощния живот на големия град. Но Стан иска още и още и скоро шоуто се превръща в поредица от все по-големи и сложни измами и схеми за печелене на пари, които се възползват от слабостите на скучаещите богаташи. 

Но колкото и да се опитва, Стан не може да избяга от демоните на миналото си. Изкуството да заблуждаваш хората си има цена и колкото по-добре се справяш, толкова по-висока е тя.

С “Улицата на кошмарите” Уилям Линдзи Грешам се спуска до най-мрачните кътчета на човешкото съзнание и изследва пропастта, в която хората са готови да скочат, за да оцелеят. С богат, остър и мрачен стил Грешам разказва за опустошителната сила на съдбата, която раздава своя смъртен жребий без оправдание и без причина. 

Класация на издателството