Петя Дикова - полазникът в новото студио на подкаста “24 часа от живота”

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10692006 www.24chasa.bg
Петя Дикова и Анатолий Попов в новото студио на подкаста “24 часа от живота” СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА

Нов трети сезон и ново високотехнологично студио, в което първият гост е усмихнатата и талантлива тв водеща на bTV Петя Дикова. Така стартира днес подкастът “24 часа от живота” в сайта на “24 часа”.

“Вестник “24 часа” има специално място в моето кариерно развитие и в сърцето ми”, казва Дикова, която с гостуването си се превърна в полазника на новото студио. В подкаста тя си спомня как в седми клас и след един телефонен разговор с Богдан Томов се явява на кастинг в БНТ и започва работа в предаването “Мело Тв Мания”. След стаж в Би Би Си се завръща в България, за да участва в постановката “Рейс” на Борис Панкин в Народния театър. “За мен беше изключително важно, защото за пръв път на голяма сцена щяха да играят майка и дъщеря. След това ме поканиха в телевизия ПРО БГ, където правех предаване за култура”, разказва дъщерята на Аня Пенчева. По това време получава покана от Венелина Гочева да напише статия за в. “24 часа”. “Г-жа Гочева ми се довери да направя една колонка. Не съм добра в математиката и написах доста обемна колона. Тогава си спомням, че каза: “Не е точно това заданието, но поне е интересно, ще го публикуваме”.

След поредица материали във вестника ѝ се обаждат от Би Ти Ви с покана за работа. “Ето как “24 часа” неизменно е част от моето професионално начало и прехода ми от БНТ в Би Ти Ви”, разказва Петя.

За най-трудния период в живота ѝ – докато живее в Лондон, на какво иска да научи двамата си синове и на какво я учи любимият ѝ Илиян, ще чуете днес в подкаста “24 часа от живота” в сайта www.24chasa.bg и във всичките ни онлайн платформи.

И в третия си сезон подкаст рубриката ще продължи всеки петък да излъчва вдъхновяващи интервюта с едни от най-интересните български знаменитости.