Предстои премиера на концерт-спектакъла "Светът на киното в музика" с Хилда Казасян и Плевенската филхармония

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10702344 www.24chasa.bg
ХИЛДА КАЗАСЯН

Откриваме 2022 година с голям проект, посветен на музиката в световното кино. Това съобщи в пресклуба на БТА в Плевен Любомир Дяковски, директор на Плевенската филхармония.

Той посочи, че интерес към новата продукция "Светът на киното в музика" имат ценители от цялата страна. Ще прозвучат незабравими мелодии от прочути филми, изпълнени брилянтно от Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов, под диригентството на Борислав Йоцов, подчерта Дяковски и допълни, че ще участват и всички чудесни музиканти от предишния проект с Хилда Казасян, "Да послушаме кино" - Живко Петров, Христо Йоцов, Борислав Йоцов, Димитър Карамфилов, Мишо Йосифов. Режисьор на концерт-спектакъла и автор на специалната мулимедия е Васил Къркеланов, а аранжиментите са дело на Христо Йоцов. Дяковски посочи, че предвиждат над 30 представления в страната.
Плевенската премиера ще бъде на 3 февруари в читалище "Съгласие 1869", а в столицата - на 7 ноември, в зала "България". Подготвени са музикални картини от знакови ленти - "Имало едно време в Америка", "Кръстникът", "Убий Бил", "Кабаре", "Флашданс", "Хубава жена", филмите на Чарли Чаплин /Модерни времена/ и много други", каза Дяковски.
Директорът на Плевенската филхармония припомни, че предишната продукция с Хилда Казасян - "Да послушаме кино", постигна голям успех, който получи висока оценка от публиката и специалистите. Хилда Казасян бе удостоена с престижния национален приз "Кристална лира" за своята интерпретация на популярни музикални теми от класически български филми.
Както БТА писа, проектът "Да послушаме кино" бе един от акцентите в творческите сезони 2019/2020 и 2020/2021г. на филхармонията в Плевен, с който бяха посетени летни театри и големи зали на 38 градове, сред които Габрово, Бургас, Варна, "Дамасцена" - Казанлък, Велико Търново, Хасково, Ямбол, Смолян, Асеновград, Копривщица, Сливен, Банско.
На 3 февруари т.г., преди концерта в читалище "Съгласие 1869", ще работи мобилна лаборатория за безплатни антигенни тестове. Места могат да се ангажират от билетните центрове на филхармонията.