Трима актьори играят Дуейн Джонсън в “Скалата: ранни години”, но и той е във всеки епизод

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10717693 www.24chasa.bg
Кадър от сериала с малкия Дуейн Джонсън

Трето поколение кечист, разпознаваем актьор, лице, което не може да объркате - Дуейн Джонсън, известен още със сценичното си име Скалата, е личност, която може да изненада всеки любител на киното, на кеча и не само.

Историята му е интересна, показва как шампион по кеч се превръща в световноизвестен актьор. За своя живот той разказва в сериала “Скалата: ранни години”, чиято премиера бе на 16 февруари 2021 г. по Ен Би Си. Създатели на филма са Нахначка Кхан и Джеф Чанг. За успеха на американския ситком е показател вторият сезон, обявен още в първите месеци на излъчването му.

Сериалът обхваща два периода от живота на Дуейн Джонсън - детството му и неговите тийнейджърски години. В ролята на Скалата се превъплъщават трима актьори - Ейдриън Гроулкс (10-годишният Джонсън), Брадли Констант (15-годишният Джонсън), Ули Латукефу (Джонсън между 18 и 20 години). Същевременно Скалата участва лично във всяка серия.

Първият епизод отвежда зрителите в далечната 2032 година. Озоваваме се в студиото на Рандъл Парк, който провежда интервю с кандидата за президент Дуейн Джонсън. В разговора си с журналиста той разказва за пътя си дотук, за трудностите и успехите, за промените в живота си, за търсенето на това кой всъщност е той. Още от малък Дуейн е част от света на кеча, тъй като неговият баща е легендарният Роки Джонсън. На него е посветен и премиерният епизод - жест, който докосва зрителите.

Сериалът показва още семейството на Скалата, начина им на живот, как скъпата кола и хубавите дрехи невинаги са сигнал за блясък извън светлината на прожектора. Бедността определено потиска младия Дуейн. Той дори лъже момичетата, които харесва, за паричното си състояние.

В 12-те епизода на първия сезон постоянно се редуват минали и бъдещи моменти. Понякога сме в 2032 година и сме част от предизборна кампания на Дуейн Джонсън. В други моменти сме в миналото и наблюдаваме порастването на Скалата. Разбираме за първата среща с момиче, за отношенията със семейството му, колата, която купува за 103 долара.

Характерно за сериала е неспазването на определена хронология. Кадрите постоянно пренасят зрителите от миналото в бъдещето и обратно. Така бедното хлапе, което иска да впечатли околните, пораства пред очите на тв аудиторията. Докато живее в младежките си заблуди и бяга от бедността, той открива какъв всъщност е неговият стил - да бъде себе си.

Чрез хумористични нотки Дуейн Джонсън успява да разкаже историята си. Тя е такава, че всеки да се припознае в нея. Той се влюбва, работи, учи, дори краде, за да изглежда по-богат. Зрелият Дуейн обаче осъзнава грешките си и е научил своите уроци.

Тв разказът на Дуейн Джонсън е неподправен и вдъхновяващ. Той е история за успеха в личен и професионален план, за личност с много лица, обединени от едно - един човек с добро сърце.

30-минутните серии се излъчват всяка неделя от 20 ч по тв “Фокс”.