Китин Муньос снима 17 видеа за БНТ на 5 езика за културното ни наследство

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10721652 www.24chasa.bg
Китин Муньос

17 видеа по сценарий и режисура на царския зет Китин Муньос, които представят българското културно наследство, ще са част от програмата на БНТ, както и във всички комуникационни канали на ЮНЕСКО.

Това предвижда съвместният проект на БНТ и ЮНЕСКО, в който Муньос се включва като посланик на добра воля на световната организация. Поредицата му ще е част от глобалната кампания „Следващите 50: Световното наследство като източник на устойчивост, хуманност и иновации“.

17-те кратки видеа, заснети от екип на обществената телевизия по сценарий и режисура на Китин Муньос, ще бъдат на български, испански, френски, английски и арабски, като ще се разпространяват по комуникационните канали на ЮНЕСКО.

„Проектът на БНТ с ЮНЕСКО и Китин Муньос е резултат от много съвместни усилия. Страната ни има с какво да се гордее и популяризирането на българското културно наследство е важна част от мисията ни на обществена медия. Радвам се, че отново ще имаме възможност да допринесем в изграждането на културен мост, представяйки България пред света“, казва Емил Кошлуков, генералният директор на БНТ.