Театрално представление за незрящи и хора с увреден слух

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10754563 www.24chasa.bg

"Четирите споразумения" по едноименната книга на Дон Мигел Руис е първото театрално представление в България, достъпно за незрящи и хора с увреден слух. То ще бъде представено на 31 януари в "Нов театър НДК", съобщават от участниците от театралната академия "Драмеди", предаде БТА.

"Спектакълът въплъщава идеите на бестселъра, променил живота на много хора, използвайки магията на театъра, музиката и танца. Четири прости споразумения ни помагат да се освободим от токсичните мисли, да поемем контрол върху преживяванията си и да не позволяваме външните обстоятелства и мнения да ръководят дните ни", разказват от "Драмеди".

По думите им представлението носи духа и заряда на младостта, създадено е по време на театрален лагер миналото лято. Участниците между 8-15 години цяла есен репетират и развиват, и сега с радост излизат на сцената, за да предадат важните послания в книгата и чрез театъра и песента да поставят една усмивка в сърцето на присъстващите. Режисьор е Цвета Балийска, която е и автор на музиката, заедно с Рада Михайлова. Асистент режисьорът Пламен Петков се изявява на ударни и гонг. Хореограф е Цветина Матова. Китара и мелодика - Авенир Михайлов, който е сред актьорския състав, заедно с Ая Рибарска, Божидар Иванов, Боряна Лачева, Борис Партенов, Валери Михайлов, Емона Соколова, Киара Тодорова, Мария Партенова, Мария Попова, Марин Михайлов, Мартина Занева, Раяна Михайлова, Никол Щериева, Росен Соколов, София Болашъкова, Ясна Тенева.Събитието се осъществява с помощта на националния фонд "Култура".