Хубавите пейзажи са пълни с истории

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/11569513 www.24chasa.bg
Оля Стоянова и Живко Джаков

За „онези места, които неусетно изчезват от картата, но и за хората, които живеят там и поддържат усещането, че светът продължава да е нормален и цял“ винаги си струва да говорим. Интересни преживявания и срещи с малкия човек успяват винаги да вдъхновят Оля Стоянова и съпругът й Живко Джаков. Те са автори и на снимките в новата си книга.

Вчера клуб „Писмена“ представи творбата им „Пътеводител на хубавите места“, която е своеобразно продължение на "Пътеводител на дивите места".

Винаги сме обичали дивите места. Но също и случайните срещи по пътя. Харесваме обрасналите пътеки, които не е ясно къде ще ни изведат: до крепости, водопади, причудливи скали или пресъхнали реки. Но също и до махали, в които живеят двама-трима души, където понякога сме оставали с часове, за да говорим с хората, казват авторите. За тях хубавите пейзажи са пълни с истории, които си заслужава да бъдат разказани.

Крепостта
Крепостта "Маточина" в Сакар планина

Въпрос на равновесие е – след като светът се интересува все от едни и същи места и хора – да търсим онова, за което никой не говори.

Хубавите пейзажи са пълни с истории