Пустинен пясък, вода и слънце влязоха в новата колекция на Louis Vuitton (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/11572841 www.24chasa.bg
Снимки: Инстаграм/louisvuitton

Творческият директор на къщата на Louis Vuitton от 2013 г. Никола Гескиер представи новата си колекция в Сан Диего, Калифорния.

Колекцията на дизайнера съчетава пустинен пясък, вода и техника, идеята е била дрехите да си взаимодействат със светлината, идваща от слънцето.

Представянето на тоалетите бе в Института по биология Солк в Калифорния, който се занимава с научни изследвания в областта на генетиката и молекулярната биология. Основан е от Джонас Солк, открил ваксина за полиомиелит.

Пустинен пясък, вода и слънце влязоха в новата колекция на Louis Vuitton (Видео)

„Виждал съм снимки на института, беше на корицата на списание Louis Vuitton през 2019 г., винаги ми беше любопитно да го видя на живо“, каза Гескиер, цитиран от "Вести".

Преди представянето на колекцията Гескиер посетил мястото и го описал така: „Слънцето залязваше, имаше мъгла, виждах сърфисти в океана. Всичко това беше толкова вдъхновяващо, беше толкова спокойно, това е място с толкова много значение."

Институтът, който преди е бил използван за концерти, реклами и филмови снимки, се съгласил на предложението на Гескиер да работят заедно.

Герскиер коментира, че за света на модата пространството представлява един напълно различен и невероятен свят.