Милионерът Шефкет Чападжиев ще лети в Космоса

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/2108760 www.24chasa.bg

Милионерът Шефкет Чападжиев може следващата година да лети в Космоса. Той е платил огромна сума още преди години и оттогава очаква проектът за туристическа експедиция до звездите да бъде готов.

"Всяка година ни казват, че полетът ще е следващата година. Този път изглежда е доста сериозно, правят различни пробни полети, летището е готово, намира се в Калифорния. За първи път ни показаха самолета и ракетата, с която ще се лети. Три дни преди полета ще ни преглеждат и ако не отговаряме на стандартите, няма да ни пускат. Платили сме, всички документи, които имаме като разписка за парите са с адрес в Лондон. Ричард Брансън, който ръководи проекта, е голям човек и не вярвам да ни измами. По света съм бил навсякъде, където пожелая, затова сега искам да отида в Космоса".

Това призна самият Шефкет Чападжиев пред Нова телевизия. Той е като истинското превъплъщение на американската мечта. Когато слиза от кораба на пристанището в Ню Йорк, е само със 75 цента в джоба.

Българинът разкрива една от тайните на това да си богат: "Трябва да си щедър, защото много хора допускат грешка - искат всичкото да е за тях. Аз не съм бил никога алчен за пари, защото съм възпитаник малко на комунизма и думата чорбаджия, капиталист ми звучеше отрицателно. Лично аз парите искам да ги ползвам за средство за задоволяване на моите нужди. За друго не са ми необходими", разказва Шефкет Чападжиев.

Сред приятелите му е бившият премиер Бойко Борисов. Когато идвал в Америка, винаги се отбивал при него. "Беше ми на гости, обядвахме в небостъргача, където живея", спомня си милионерът.

Чападжиев каза как се опитали да го оберат в България. "Исках да инвестирам в имоти, но бързо приключих. Отидох на среща, нападнаха ме и едва избягах. Този, който ме преследваше, хвърли бутилка по мен. Мина до главата ми, дори се разля по рамото", спомни си той.

Срещнал се и с Тодор Живков навремето, купил си костюм от ЦУМ, защото му изчезнал багажа. "Бих мил чинии, знам че няма да закъсам. Мечтата ми беше да имам нещо мое. Най-щастлив бях, като си купих първата къща. Сега и небостъргач да ми дават, не искам", призна най-богатият българин в САЩ. "Тук имаше всичко, когато дойдох. Нямаше "няма", магазините бяха пълни с храна, всичко", върна се назад в годините Чапа, както го наричат българите.

Шефкет Чападжиев разкри, че българи правят българска телевизия в Чикаго. "Откриха я неотдавна. Такава телевизия нямате дори тук. Тръгнаха от нищо, сега имат фирма с много ТИР-ове", разкри още богаташът.