Зрители сами избират накъде да тръгне филмът

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/2277800 www.24chasa.bg
Снимки: Авторката

Филм спира в ключови моменти и зрителят сам ще избира как да продължи действието. Това се случва в уникален проект на режисьорката Мариета Печанска. Световната премиера на нейния филм "Помисли" ще бъде на входа на Морската градина във Варна на 8 септември от 19 часа. Зрителите ще седнат не в киносалон, а в малка подвижна кинокабина.

"Това е първата стъпка на новото Съзнателно кино - киното на бъдещето. Днес, когато всички искат да участват активно, хората са готови за нещо повече, консуматорското общество вече залязва" - казва Мариета Печанска. Тя определя стилистиката на филма като "ретро-футуризъм" и е съчетала елементи от нямото кино, комиксите, класически кино-подходи, ярки цветове и модерна визия. Оператор е Петър Бонин, художествен директор е Станилава Янакиева.

 

В 15-минутното интерактивно кино играят Марин Маринов, Деси Тенекеджиева, Борис Касиков, Михаил Мутафов и Даниела Викторова.

Кинокабината, създадена от студио "Пистолет", ще остане на входа на Морската градина до 18 септември. После тръгва из кварталите "Младост" и "Аспарухово".
Проектът се осъществява с подкрепата на Община Варна чрез програмата "Варна - територия на творчество" в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019.