Музикант свири ръченица на рог, флейта и саксофон

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/2308395 www.24chasa.bg
Амир Гвирцман предизвиква публиката да участва в неговите импровизации на над 20 инструмента.

Амир Гвирцман пощури варненските меломани с концерт на 20 духови и ударни инструмента. Виртуозът от Израел свири в Градската художествена галерия на всевъзможни свирки и дудуци. Той има своя техника, чрез която наслагва звуците, и публиката всъщност слуша цял оркестър.

Гвирцман свири на шофар - традиционен еврейски инструмент от рог, ирландска флейта и бас саксофон като преплете теми от световната класика, българска ръченица, кубински теми и ритми и авторски импровизации. Меломаните бяха щастливи не само да чуят версии на джазстандарти, но и да участват с пляскане и щракане в тях. Соловият проект "Inhale-Exhale"(вдишвам-издишвам) разгръща възможностите на Гвирцман на универсален музикант и мултикултурен артист.

Концерът се реализира с подкрепата на посолството на Израел в България, лично на Негово превъзходителство Шаул Камиса-Раз, посланик на Израел в България и Негово превъзходителство проф. д-р Красимир Методиев, почетен консул на Израел в България. Гостуването на музиканта в морския град стана с подкрепата на Община Варна и Grand Mall.