Музиканти връщат времето на Великия Гетсби

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/2538494 www.24chasa.bg
Дуетът The Smugglers Collective възражда ерата на Великия Гетсби с електро-версии на винтидж и суинг парчета.

Добре познатият в клубните среди дует The Smugglers Collective кани почитателите на винтидж културата на вечер, посветена на "Великият Гетсби". В събота след 22 ч. в нашумял варненски клуб ще звучат суинг, джаз и рекондрел музика от епохата на сухия режим. Партито е вдъхновено от станалата култова лента "Великият Гетсби" по романа на Фидцжералд. Интериорът ще е преобразен в пищна бална зала с изящни полилеи, цветя и art deco елементи.

Участниците в купона ще могат да се снимат в "Гетсби"-стил в импровизирано фотостудио.

The Smugglers Collective отпразнуваха преди дни 5 години от създаването си. Сред пробивите на дуета е подгряване на концертите на оркестрите на Дюк Елингтън и Глен Милър у нас.

Музикалната селекция на The Smugglers Collective ще е добре познатата на феновете - смес между суинг рок-енд-рол, ритмендблус, електро суинг. Както и филма, така и музикалното оформление на вечерта ще отразява противопоставянето на две коренно различни епохи, на винтидж песните и модерните бийтове, на големите бални зали, изпълнени с танцуващи под ритъма на суинга двойки и клубовете за електронна музика. Акцент във вечерта ще са и парчето от саундтрака на филма "Великият Гетсби".