Мария Данаилова казала на сина си Росен Цанков, че си отива

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/4073935 www.24chasa.bg
Росен Цанков - синът на Вили Цанков и Мария Данаилова, е човекът, единствено с когото тя споделя тежкото си здравословно състояние. Щади съпруга си Стефан Данаилов, който се бори с лимфом.

Росен Цанков - син на известната от 60-те години манекенка Мария Данаилова, която преди да се омъжи за Стефан Данаилов е била Цанкова, е единственият човек, с когото тя споделя за проблемите си със здравето. "Роско, мамо, отивам си, му казва тя часове преди линейката да я откара в болницата. А той, понеже е навръх Великден, той й отвръща: "Хайде сега, няма да си говорим за болести!" Но тя страда. Има сърдечни болки. От години страда от диабет...

Преди да срещне "фаталния" красавец Стефан Данаилов, Мария е омъжена за младия и обещаващ режисьор Вили Цанков. Ражда им се син - Росен, който сега е сред най-успелите тв продуценти. Но съдбата ги разделя - Вили не желае съпругата му да е манекенка, а тя сред най-търсените. Лицето й е на кориците на списания.

Дали Росен не е станал  песимист след тежката, рядка болест, която преодолява  през 90-те?
- Точно тогава разбрах, че в смъртта няма нищо страшно. Отиваш си, въпреки че никой не знае какво ни чака от другата страна, ако въобще тя съществува. Страшен е страхът от страха пред смъртта. След като се вдигнах на крака, се зарекох, че повече няма да заблуждавам хората около мен. Защото всичко се прави в името на живота - от храната през любовта до лъжата. Заради него ставаш пълен егоист. Може би тъкмо в онзи период станах тотално честен песимист. От подобни случки се помъдрява, казва той.

Защо с Ламбо ги свързва страхотна дружба?
- Ами той също ме е отгледал. Връзката ни е много силна. Ламбо е от малкото актьори, които запазиха самоличността си. Неговите колеги цял живот играят някого и загубват себе си, идентичността си. Винаги са в образ. Никога не са, което са.

Още за това как Росен Цанков става успешен тв продуцент, за последните му минути с майка му и накъде са поели близнаците - неговите деца, внуците на Стефан и Мария - четете ТУК