Продуцентът Голан Рамрас, който събра Брад Пит и Анджелина Джоли, идва в София

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/4555357 www.24chasa.bg
Съпрузите Брад Пит и Анджелина Джоли на церемония в Бевърли Хилс на 10 януари. СНИМКИ: РОЙТЕРС И АРХИВ

Голан Рамрас - един от най-изтъкнатите холивудски сценаристи и продуценти, идва в София. Той прие поканата от екипа на филмовите студия на "Ню Бояна филм" да преподава в курса за киноизкуство, който филмовата компания прави вече за втори път.
На 16 февруари той ще се срещне за първи път с курсистите. А през март ще подбере най-добрите от тях, за да направят собствен пълнометражен филм.

Със сигурност Рамрас има нюх, за да избере най-подходящите. Именно той е човекът, който през 2005 година събра на екрана Брад Пит и Анджелина Джоли в "Мистър и мисис Смит". Оттогава двамата актьори са двойка и в живота, а миналото лято сключиха и брак.

Рамрас е работил и по хитовия "Железният човек", както и по "Пропуснато обаждане" - доказателство, че може да прави кинохитове. Затова той ще предаде опита си на курсистите. Те ще снимат собствените си продукции с екип от режисьор, оператор, сценограф, дизайнер на костюми, актьори, както се прави и в голямото кино. Освен това ще могат да използват истинските декори на хитове като "300" и "Непобедимите", които са се снимали у нас.

Рамрас ще им дава съвети в първия етап. След него тук ще пристигнат и други негови колеги от Америка, но имената им все още се пазят в тайна.

Сега в студията на "Ню Бояна филм" в София се снима френският криминален сериал Section Zero ("Зона нула"). Негов режисьор е Оливие Маршал. Филмът се прави за френската телевизия CANAL +, а продуцент е EuropaCorp - една от най-големите продуцентски компании във Франция, чийто мажоритарен собственик е Люк Бесон. Снимките започнаха миналата седмица и ще продължат до юли.