В НДК се строи театър, в който ще се играят по 40 представления на месец

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/4591348 www.24chasa.bg
Димитър Стефанов, Бойко Илиев, Мирослав Боршош и Параскева Джукелова (от ляво на дясно) представят програмата на театъра. СНИМКА: НАДЕЖДА ГЪРБОВА

С 4 предпремиери започва програмата, с която стартира първият сезон на “Нов театър”, който в момента се строи в пасажа на НДК.

Официално той ще заработи на 9 март, а генералният директор - режисьорът Бойко Илиев, вече е готов с репертоара за целия месец. Той включва 40 представления. Илиев е голям почитател на Моцарт и затова първото представление е “Амадеус” на Питър Шафър. Прави го за 4-и път и вече репетира с екипа на сцената. Местата за публиката са 160, което прави всяко представление ВИП.

По програма всеки петък и събота от 22 ч ще се играе нощен театър, през уикенда - куклени представления за деца, както и мюзикъли и опери.

“Театърът ще носи позитивни емоции, така че човек, като излезе от залата, да му се иска да живее, а не да бъде обруган”, каза Илиев.

Вчера заедно с артистичния мениджър Димитър Стефанов, актрисата Параскева Джукелова и изпълнителния директор на НДК Мирослав Боршош представиха програмата на театъра. “Благодаря на ръководството на НДК и на Боршош, че ще е възможно да заработим още през март”, допълни Илиев.

На пресконференцията присъства и певецът Михаил Белчев, който засега не е включен в програмата, но дойде, за да пожелае успех на новия театър.