Мариан Бачев и Георги Стайков правят сериал в театъра

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/4667751 www.24chasa.bg
Георги Стайков и Мариан Бачев в ролите на Вели Велинов и Павел от "BG Криминале"

Иво Сиромахов написа първия сезон, който включва 5 епизода

Георги Стайков и Мариан Бачев - и двамата много утвърдени актьори, си партнират в първия театрално криминално-комедиен сериал, който ще се играе на сцената.

Жанрът е абсолютно нов за българския театър - нещо като “От местопрестъплението” и “Приятели” в едно. Ще се разследват и разкриват престъпления, но в същото време ще бъде и много смешно.

Името му е “BG Криминале” и засега първият сезон е готов. Той включва 5 истории, които се развиват за около 20 минути всяка, т.е. постановката е час и половина. Всъщност това е целият първи сезон. Какво се случва във втория, никой не знае. Защото Иво Сиромахов, който е автор на театралния сериал, още не го е измислил. Режисьорът е Борис Панкин.

Героят на Стайков е детективът Вели Велинов, а Бачев е в ролята на журналиста Павел. Действието се развива в пианобар “Пияната катеричка”. Затова според сюжета актьорите пеят. Репертоарът е от известни български шлагери - такива, които се пеят по пианобаровете.

Георги Стайков и Мариан Бачев са в главните роли, но в дейстието се появяват и други герои - има пластичен хирург, секретарка от президентството, реститутка, измамница, която се прави на мъж. Актьорите, които ги изпълняват, са от благоевградския театър “Никола Вапцаров”. Именно там ще е премиерата на “BG Криминале” - на 7 и 8 април.

След Великден - на 18 и 25 април, актьорите ще представят театралния сериал и в София на открита сцена “Сълза и смях”. Часът е необичаен - от 21 часа. Причината е, че сюжетът има леко криминален елемент.