Джерард Бътлър с Анджела Басет в София

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/4671159 www.24chasa.bg
Анджела Басет пред ВИП терминала на летище София

Джерард Бътлър – номер едно сред шотландските актьори в Холивуд, е в София от днес. С ленена риза с навити ръкави и изтъркани джинси той излезе през ВИП терминала на летище София в 14,40 ч.

Стигна до страната ни с полет от Дубай, където е бил по работа. В емирството Бътлър е поканен да представи дизайнерски парфюм, на който е рекламно лице от миналата есен. В България идва един от продуцентите и главен актьор в “Код: Лондон” – това е втората част на хитовия “Код: Олимп”. В следващите дни екипът ще работи по лентата във филмовите студиа на “Ню Бояна филм”.

Затова вече в България е и още една звезда – американската актриса Анджела Басет. Малко след Бътлър и тя също излезе от ВИП-а на летището. Прическата ѝ – късо каре с бретон, е много актуална според тенденциите тази година. Тя беше топло облечена - с черно поло и модерното за сезона кожено яке бомбър.

И двамата, обградени от охранители, се качиха в два различни джипа, за да стигнат до хотела, в който са отседнали.

Вероятно още утре започват работа по “Код: Лондон” в студиата на “Ню Бояна филм”. Към тях със сигурност ще се присъедини и Арън Екхарт, който пристигна първи в събота.

Действието на филма се развива в Лондон, където министър-председателят на Обединеното кралство умира мистериозно. Всъщност неговото погребение е най-голямата завръзка в сюжета, защото се подготвя терористична атака. И единственият, който може да я предотврати, е Майк Банинг, героят на Джерард Бътлър. Той е агент от тайните служби, задачата му е да спаси американския президент Бенджамин Ъшър (героя на Екхарт). Басет е в ролята на Лин Джейкъбс, шеф на Сикрет сървис - службата за охрана на президента.

Освен Бътлър продуцент на филма е и Ави Лернер, президент на компаниите “Ню Имидж” и “Милениум филмс” и собственик от 2006 г. на киноцентъра "Ню Бояна филм".