Издател на "Дума" - в Тв 7, Венета Райкова със свое предаване там

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/4678958 www.24chasa.bg
Николай Малинов

Новият собственик на медията - гръцки

русофил, влизал във владение до петък

Венета Райкова
Венета Райкова

Николай Малинов, който издаваше вестник “Дума” допреди няколко дни, сменя медията и става част от ръководството на Тв 7. Почти едновременно с промяната там свое предаване ще започне Венета Райкова.

“Нека влезе новият собственик във владение, тогава, живот и здраве, да”, така отговори Малинов на въпроса отива ли в Тв 7.

Малинов е един от изявените социалисти в София. Той дори бе кандидат за лидер на БСП първо в столицата, а преди две години загуби от Сергей Станишев битката за цялата партия. В момента БСП търси нов издател на своя орган, тъй като бившият търговец на цигари и тютюн обяви, че не желае да финансира повече вестник “Дума”.

Николай Малинов не уточни какви ще са задълженията му в телевизията, която бе едно от любимите деца на банкера Цветан Василев. Според думите на бившия спонсор на “Дума” това ще стане ясно до края на седмицата, когато и новият собственик пристигне в България.

“Новият собственик е този, който

беше представен

на колектива

и разговаря с него. Той е Гаянис Карагеоргис, бил губернатор на Света гора, има 12 телевизии в Гърция. Той е човекът, който доведе Джак (Ханик - американец, член на борда на директорите на Fox News Channel, дълго време работил в Русия - б.а.)”, каза Малинов пред “24 часа”.

Преди време медиите писаха, че компания, базирана в САЩ, купува телевизията. Според публикации компанията идвала от страна на руската банка VTB, която бе партньор на КТБ преди фалита, и бе свързана с Джак Ханик. “Не, собственикът е Карагеоргис, а Ханик е негов представител”, поясни обаче Малинов.

Осведомени са категорични, че VTB няма нищо общо с появилия се нов собственик.

Гаянис Карагеоргис е

известен в Гърция

като яростен русофил Вероятно по тази линия Николай Малинов става част от телевизионния проект в България, тъй като той пък е председател на Национално движение “Русофили” в нашата страна.

Наблюдатели на сделките от последните дни смятат, че отново не става дума за смяна на собствеността, а за опит на Цветан Василев да запази Тв 7 като своя собственост. Банкерът инвестира много средства в телевизията, тя разполага с една от най-модерните техники, а журналистите в нея бяха едни от най-високо платените в гилдията. В момента обаче четвъртата по рейтинг у нас телевизия има милиони дългове и дори да има нов собственик, той трябва да се бръкне със сериозна сума пари.

Очевидно става нещо в Тв 7, тъй като там се готвят за нова програмна схема. През юли миналата година Венета Райкова каза в интервю за “24 часа”, че вече е приключила с телевизионните таблоиди. Тогава всички възприеха изказването ѝ по-скоро като оправдание, че “Горещо” слиза от екрана. Днес, почти година по-късно, нейната прогноза ще се окаже вярна.

Венета Райкова

ще прави всекидневно

предаване

по Тв7, говорят почти всички в коридорите там и твърдят, че това е най-пазената тайна напоследък. Една от причините за секретността била новият пролетен сезон на телевизиите, през който всички извадиха високорейтингови забавни предавания. Въпреки свитата програма на Тв 7 медията искала да излъчва качествени неща, но да не говори за тях предварително, за да не провокира конкуренцията.

През последния месец Райкова е била забелязвана почти през ден на 11-ия етаж на сградата, където се помещава телевизията. Там са кабинетите на ръководството.

Честите ѝ появи в медията подсказват, че тя не само е била поканена, но и че работи почти от месец по този формат, който има и работно заглавие - “Дневникът на Венета Райкова”. Това най-вероятно е така, тъй като промяната в програмната схема ще се случи в началото на април.

Шоуто ще се излъчва от понеделник до петък следобед и ще продължава по час. В него няма да има нищо жълто, напротив, ще е по-скоро със социална насоченост. Вероятно то ще показва конкретни човешки проблеми и ще търси как да ги реши с помощта на експерти, държавни институции или приятелски съвети. Този път известни личности няма да влизат в студиото на Венета Райкова, освен ако те самите имат проблем и искат да го решат публично.

Напоследък, дали защото е заета с новата си работа, тв водещата сякаш се е скрила. Спря да пише и във фейсбук. Тя беше на екрана на Нова тв до Нова година, когато водеше “Голямата уста” - токшоуто, което придружаваше риалитито “Биг Брадър”.

Райкова работи в телевизията от 1992 г., когато започва в БНТ, избрана с конкурс от Нери Терзиева.