Евгения Живкова направи новата си колекция. Показва я с фотосесия, а не на ревю

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/4701338 www.24chasa.bg
Дантелена рокля в черно и бяло, която се комбинира с манто от същата дантела

Роклите са от дантела с дължина около коляното, а саката са с пеплум - това е къса ивица плат, която се разкроява от областта на талията към бедрата.

Тенденциите за топло време са от съвсем новата колекция на Евгения Живкова. С нея дизайнерката дава пореден знак, че е една от най-добрите. Още повече че и преди официалното им представяне вече има заявки и поръчки за тях.

Белият цвят, както и екрюто са сред основните нюанси за пролетта и лятото. Въпреки че в модата няма ограничения, първият подхожда на по-младите. Ще се носят още черно, бежово, червено и коралово.

“В материите актуални са дантелата, както и ленът. Официалните облекла са изработени от сатенена коприна, която е изрисувана с мотиви, наподобяващи картина”, разказва Живкова за платовете, с които са изработени моделите. Те са от водещи италиански, испански и български фабрики.

Силуетът на дрехите е прав и трапецовиден (разкрояват се надолу по линията на тялото). Почти всички сака са с пеплум, а някои от моделите имат вградени детайли като биета - ивица от плат, направена за украса в краищата на дрехата. Например по реверите на сакото. Има и модели с вградени рюшове - това са набори и къдри.

Този път Живкова няма да покаже всички 45 модела от колекцията на модния подиум, а чрез фотосесия. Кадрите са снимани в студио преди месец от фотографа Дилян Марков.

Голямо ревю ще има, но наесен. Тогава дизайнерката ще покаже дрехите за студено време, по които вече започва да работи.