Развеждат ли се двойките от “Женени от пръв поглед”

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/4706763 www.24chasa.bg
Гергана Капзамалова и Георги Веселинов по време на сватбеното си тържество в началото на февруари.

Шестима напълно непознати имат реален шанс да срещнат един в друг голямата любов. Те са поверили съдбата си на екип от професионалисти, които чрез научен метод избират най-подходящия за тях партньор. След това влизат в риатуалната зала, без никога да са се виждали преди, за да си кажат “да” – отговора, който променя живота им завинаги. Сватбата е доброволна и абсолютно автентична. В същото време рискът е огромен, тъй като всеки от тях се надява това да е единственият му брак и да продължи завинаги.

В общи линии това представлява шоуто “Женени от пръв поглед”. “Нова” го излъчва от миналия месец и сякаш успя да запали интереса на зрителите, щом толкова много хора го коментират. На практика това си е социален експеримент в общо 12 епизода по телевизията.

Поредицата проследява първите 5 седмици от семейния живот на Антония Първанова и Атанас Хаджийски, Светлана Кирова и Стефан Каровски, както и този на Гергана Капзамалова и Георги Веселинов. Зрителите ги разпознават повече като първата, втората и третата двойка. Екипът на “Олд скул” – продуцентската компания, която прави шоуто у нас, ги нарича А-тата, С-тата и Г-тата. Твърдят, че съвпадението в първите букви от имената е съвсем случайно.

Младоженците от предаването са избрани от общо 1000 кандидати, като по-голямата част от тях са мъже. На самия кастинг са поканени едва 300 от всички желаещи. Възможно е всеки от тях да е бил супермотивиран да открие половинката си, но експертите

откриват най-голям

потенциал в 30 от тях

– 15 мъже и 15 жени

Изборът е съдбоносен, защото това са общо 225 комбинации.

Ето на този етап от кастинга – случва се горе-долу седмица преди двойките да подпишат брачните си свидетелства, кандидат-младоженците научават, че ще видят за първи път своя партньор на самата сватба. Тук е моментът да се откажат. Регламентът на формата им го позволява, за да няма после разочаровани и твърде изненадани.

Бракът с непознат обаче не поражда панически страх у нито един от тях и никой не се отказва. Това е безспорен прецедент в историята на предаването. То е по датски лиценз, излъчва се още в САЩ и Германия. Навсякъде, щом участниците разберат това условие, поне половината си тръгват от кастинга.

Случаят с шоуто в България е изключение. Тук всичко е в ръцете на експертите. Това са Радослава и Румен Карамихалеви, които са мачмейкъри - сравнително нова професия у нас, за която се заговори отскоро. Означава намиране на най-доброто съответствие, т.е. чрез предварително изготвена система от анкети, интервюта и въпросници преценяват доколко си пасват двама души. Всъщност мачмейкърите са нещо като сватовници. В избора на двойките помага и семейният терапевт Милена Каменова.

В екипа на предаването са още сексологът доц. д-р Румен Бостанджиев, както и отец Григорий, синът на отец Иван от Нови хан, който е духовен наставник на младите семейства.

Разбира се, всички се отнасят с голяма отговорност към избора на най-подходящия партньор и нямат право на грешки.

- На едно мнение са за брачния съюз между Антония Първанова и Атанас Хаджийски (т.нар. първа двойка), а то е, че ще е 100% успешен.

На пръв поглед те са като две капки вода, въпреки че е много трудно да се прецени дали си подхождат само като ги гледа човек на екрана. Особено когато около тях има камери и те се опитват да дадат най-доброто от себе си, за да впечатлят другия.

Антония е на 26 години, тя е отличник в училище и завършва история в университета в Благоевград първа по успех. Сега работи като продавач консултант в магазин за обазавеждане на баня. Живее с майка си, а наскоро губи завинаги баща си.

В предаването от всички тя е една от най-силно желаещите връзка. За нея експертите казват:

“Тя без мъж оттук

няма да си тръгне”

Дълго търси подходящия партньор за себе си. Пробва се и в онлайн запознанства в социалните мрежи, но не се получава нищо сериозно. Сякаш във времето, в което е сингъл, си създава в представите идеалния мъж от романтичните комедии. Действителността обаче понякога е съвсем друга и доста банална. Противоричива е – в единия момент е мила и добра, а в следващия - твърде изискваща.

Факт е, че най-големият любимец за зрителите в предаването е съпругът ѝ Атанас. Печели сърцата на всички с трудната си съдба и добротата, която излъчва. Едва 5-годишен е, когато губи баща си – той е военнослужещ на мисия в Камбоджа. Умира при неясни обстоятелства. Атанас пази спомена за него със снимки и няколко писма. “Хора, които са го познавали, казват, че много си приличаме – и на външен вид, и по характер”, обясни той в “Женени от пръв поглед”.

Като дете израства с мисълта, че трябва да се грижи за майка си и сестра си. Тогава семейството му живее в село в Родопите.

“Завърших там 12-и клас, но разбрах, че ако остана там, нямам перспектива. Мечтата ми беше да се установя в София”, казва Атанас. Когато идва в столицата, изпитанията му продължават. Случвало му се е да остане без дом. Тогава е спал във вход на блок. Най-трудните му дни обаче остават в миналото, когато се запознава с настоящия си работодател. С негова помощ записва висше образование и сега Атанас е строителен инженер. Работи по строежи и живее със съквартирант в типична ергенска квартира.

Атанас се записва за участие в шоуто, защото досега никога не е имал твърде сериозна връзка. Затова и опитът му е малък, а изискванията на съпругата му Антония - големи. Горе-долу на тази тема са споровете им. Той е твърде затворен в себе си, не говори за чувствата си открито, а тя иска силно романтична връзка като от филмите.

Тези конфликти са от медения им месец, който съвсем логично е да е суперромантичен, но не и при тези обстоятелства. Все пак се познаваха от един ден, а вече тръгнаха на сватбено пътешествие в Барселона. Въпреки това във фейсбук зрителите се обзалагат, че те ще се опитат да запазят връзката и брака си.

- Досега младоженците от т.нар. втора двойка – Светлана Кирова и Стефан Каровски, също се стараят да поддържат романтичния момент в отношенията си.

Светлана е от Перник, на 29 години е. Завършила е Националната гимназия за приложни изкуства в София. Това обяснява защо повечето мебели в апартамента си е изрисувала сама. Холната ѝ маса е на цветя, на едната стена във всекидневната си има закачени стари дървени гребла, а нощният ѝ шкаф е стар куфар на две колела. Спортува от 3-годишна. Преди 4 години превръща хобито си в работа - води курсове по аеробика.

Има дългогодишен приятел, с когото се разделя месеци преди да се запише за кастинг в шоуто.

“Искам да се

почувствам жена.

В предишната си

връзка аз управлявах

автомобила, а той

стоеше до мен

Но се чувствах добре”, разказва тя.

На дали само това е причината екипът отново единодушно да избере за неин съпруг Стефан - от малък се занимава с коли и мотори. Баща му има автосервиз, в който Стефан му помага. Той е една година по-малък от нея - на 28 е, но е много самостоятелен.

Живее сам в огромна къща в Казичене - село на около 12 км от центъра на София. В двора на имота, чийто райграс той окосява сам, живеят 5 кучета дого аржентино плюс още едно вътре в къщата. Факт е, че домашните любимци се оказват голямо изпитание в отношенията им. Родителите му живеят в съседния имот.

Дали Светлана и Стефан ще останат заедно, никой не издава. Епизодите, които вървят по Нова тв, са на запис, а снимките на целия сезон вече са приключили. Така, че двамата вече са взели своето решение.

Ако човек съди от информацията в личния профил във фейсбук на Светлана,

е по-вероятно двамата

вече да са разведени

В понеделник тя публикува снимка на тъжен клоун с чадър, а под кадъра нейна приятелка (профилът е с име Ива Андонова) я окуражава с думите: “Не искам повече да те виждам така - ти заслужаваш да бъдеш щастлива.”

- Бракът на третата двойка - Гергана Капзамалова и Георги Веселинов, също е труден и май се оказва кратък. Според някои коментари във фейсбук всъщност се оказва, че двамата се познават отпреди и са стари гаджета.

Ако се разделят, това ще е вторият развод за 30-годишната Гергана. Първия ѝ съпруг е нейната голяма любов от ученическите години. Тя описва тази сватба като спонтанна, необмислена и прибързана.

Тя е от Пловдив, а от 3 години живее и работи в София. Гергана е регионален мениджър на популярна чужда марка за дрехи. Живее в малък и модерно обзаведен апартамент. Спортът е задължителна част от всекидневието ѝ. Тялото ѝ е в отлична форма. И според мачмейкърите напълно отговаря на големите изисквания на айти специалиста Георги. Той е на 34 години и е мениджър в една от най-големите софтуерни компании в света. Живее в собствен апартамент и напълно влиза в образа на стария ерген. Не прави компромиси с жените до себе си. Ако нещо не му харесва, веднага казва, че връзката няма да се получи.

Със сигурност му липсва семейство. Затова няколко пъти е търсил любовта на живота си в агенции за запознанства.

Факт е, че и Георги, и Гергана са най-добре материално осигурени от всички в предаването. Финансово независими са, не им липсва и самочувствие.

Но се скараха първи от трите двойки. Напрежение между тях има още от сватбеното пътешествие в Рим след сватбата им, която бе на 5 февруари. Въпреки че ако една двойка не се скара поне веднъж сериозно, все едно не са един за друг.

“Строил съм ги пред вратата на две опашки - младите вляво, опитните вдясно”, написа шеговит коментар в личния си профил във фейсбук Георги. Има предвид фенките си.

В същото време Гергана пуска само снимки от тренировките си във фитнеса. Малко след старта на предаването тя е написала: “Събуждам се и си лягам с усмивка, защото винаги виждам доброто у хората, защото винаги ще подам ръка, дори и да получа удар в гърба...”

РЕГЛАМЕНТ


За да участват в експеримента, е разрешено да имат pредишен брак, но не и дете

“Женени от пръв поглед” е предаване по световен лиценз. Всяко шоу си има библия - така се наричат самият регламент и правилата на шоуто. Продуцентът трябва да се съобразява с тях.

Разбира се, може и да не спази някое от условията, но преди това трябва да запрати официално запитване.

Едно от най-строго следените неща в това шоу е участниците да нямат деца. Иначе не се допускат за участие.

Може обаче да имат предишен брак, какъвто е случаят с Гергана Капзамалова - жената от третата двойка.

Според правилата на телевизионния екперимент след сватбата двойките трябва да живеят заедно 5 седмици. Ако нямат подходящо жилище, шоуто поема всички разходи около наема на квартирата. Но това е само в рамките на предаването.

Ако се стигне до развод, разходите също са за сметка на продуцента.