Ву - виетнамецът от "Мастър шеф", е женен за българка, с която се запознава в Щатите

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/4718639 www.24chasa.bg
Заедно със съпругата си ралица по време на сватбата им.

Той живее завидно добре в Щатите. Заминава, защото открай време за него това е притегателно място и локация, където иска да сбъдне мечтите си. Тъкмо завършва университета с две дипломи – по журналистика и визуална комуникация, когато получава работа като графичен редактор в един от най-уважаваните всекидневници - “Ню Йорк Таймс”. Там прави графики, таблици и след това анализира резултатите. Именно той е в екипа, който отразява цялата кандидатпрезидентска кампания на Барак Обама малко преди да спечели първия си мандат през 2008 година. След това води екипа, който разработва уеб платформата “Ен Би Си нюс” на един от най-големите американски телевизионни канали. На професионално ниво не му отстъпва и съпругата му – тя е програмист в “Майкрософт”.

След като една вечер, седнал в ресторант в Сиатъл, осъзнава всичко това, което е постигнал, и то още преди да е навършил 30 години, Ву Нгуен – по-популярен като виетнамския готвач от “Мастър шеф”, казва на жена си: “Рали, писна ми да живеем в Щатите, хайде да се преместим в България”.

Ей така с усмивка и същия първоначален ентусиазъм като преди, един от най-добрите участници в кулинарното шоу на Би Ти Ви, разказва как преди малко повече от година се мести да живее отново в София.

Промяната наистина е голяма, а решението е взето единодушно и от двамата. Буквално за един ден. Напускат работните си места, продават всичко, което притежават, с изключение на семейната им къща, която и досега дават под наем, бързо подреждат багажа в 6 куфара и пристигат у нас заедно със сина им Адриан, който вече е на 3 години.

В България няма изненади за тях. Почти нищо не им е чуждо. Защото тя е българка – родена е и е израснала в Благоевград, а той живее със семейството си в София от 1993 година. Обаче се запознават в Северна Каролина, когато той е студент в 3-и курс, а тя учи компютърни науки в “Дюк” – един от най-престижните американски университети.

Защо семейството на Ву се мести в България през 1993 година и какъв е бизнесът му сега - четете ТУК