Валери-младши на Алисия чака полунощ, за да подари на майка си хартиен щъркел

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/4743048 www.24chasa.bg

Алисия (истинското ѝ име е Ася Дойчева) е една от най-популярните и коментирани певици у нас - както заради работата си, в която от години поддържа завиден стил, така и заради личния си живот. Поредица от събития в него го превръщат в твърде интересен за всички.

От футболиста Валери Божинов певицата има син - Валери-младши, който сега е на 7 г. Двамата се разделят през 2010 г.

Следващата година Алисия и Николай Михайлов обявяват публично връзката си, малко след като това направиха и бившите им половинки – Божинов и Николета Лозанова.

От февруари Алисия и Михайлов не са заедно. Двамата обаче запазиха добри приятелски отношения. Разбира се прекрасно и с Божинов.

Сега разпределя времето си между музиката и сина си.

В рубриката Алисия разказва кои са седемте любими неща в живота ѝ.

1. Новата дуетна песен, чийто текст е написала сама

Когато около Коледа Алисия и Тони Стораро се срещат на събитие, нито един от двамата не е допускал, че скоро ще запишат в студио новата си обща песен.

Разбира се, че се познават от години, освен това са изпълнители в музикалните компании на двама братя, но работата им отдавна не ги е събирала на едно място. Дори леко губят връзка помежду си. Когато обаче в онази вечер се виждат, си подхвърлят идеята за дуета. И Алисия се заема - първо се обажда на композитора Радомир Кишев, за да му поръча мелодията, а след като я чува, сяда и пише сама текста на “Не давам да си чужда”. Всъщност това е парчето, в което пее с Тони Стораро (на снимката са в кадър от дуета).

“През годините съм изпяла доста песни, но съм забелязала, че винаги харесвам най-много последната, която съм записала. В случая това е този дует”, казва певицата.

Това е втората им песен. Първата е “Няма да те дам”, в която Стораро се включва с вокали. Тя е от дебютния албум на Алисия “Сини нощи”, който издава през 2002 г.

2. Подаръците от сина й

Грижите за детето са най-сладки за всеки родител. Както и времето, през което са заедно. А Валери-младши – на галено Алисия го нарича Валерко, знае как да зарадва майка си всеки път. Прави й подаръци. И те винаги са лично изработени от него и специално за Алисия. “На 7 март не искаше да си ляга, преди да настъпи полунощ, т.е. да стане 8-ми. И за празника на майката ми подари щъркел, който тайно беше направил собственоръчно. Няма нещо материално, което би могло да ме зарадва повече!”

3. Етерични масла и капки за сън

“Заради работата си, ние музикалните изпълнители, водим много интензивен нощен живот, свързан не само с лягане в малките часове, но и с дълги пътувания. Аз в колкото и отдалечено място да имам участие, винаги след него се прибирам вкъщи и сутрин ставам, за да изпратя сина ми на училище, а после лягам отново, за да си доспя” – така описва Алисия всекидневната си програма. И всичко това ѝ докарва допълнителна умора и проблеми със съня.

Преди време тя открива решение – по 4 капки от етерични масла на доктор Бах (неговият метод е вид алтернативна медицина, който е свързан и с хомеопатията), разтворени в чаша вода плюс антистрес масаж (отново по метод от неговата школа). “Тези неща ми връщат жизнените сили, за да мога на следващия ден след участие отново да съм във форма и достатъчно активна, за да си гоня записаните в тефтера задачи”, разказва певицата.

4. Книгата “Любов”, подарък от майка ѝ

“Любов” на турската писателка Елиф Шафак е романът, който сега е на нощния шкаф на Алисия. Подарък е от майка ѝ, която често ѝ подарява книги, защото самата тя много обича да чете. “Книгата е изключително интересна и отвъд историята, която разказва, ти предоставя възможността да се обогатиш, достигайки до ценни прозрения - мъката да откриеш път към себе си и радостта да намериш път към другия”, разказва изпълнителката.

Един от любимите ѝ цитати в книгата е: “За да бъде вярата ти твърда като скала, сърцето ти трябва да бъде меко като перце. Бъди готова за необичайното и неочакваното и ще започнат да ти се случват странни неща, надхвърлящи и най-невероятните ти мечти.”

5. Домашни бонбони от фурми и сурови ядки

Десетки нови лични съобщения във фейсбук. Алисия ги чете: “Какъв цвят е боята ти за коса?”, “Каква марка е тази дреха?”. “От къде са аксесоарите ти" и дори “Кой е зъболекарят ти?”. Ето такива писма получава певицата всеки ден в социалната мрежа от непознати жени, възхитени от добрата ѝ визия.

Безспорно обаче най-редовният въпрос е: “Как поддържаш фигурата си?”. “Не обичам диетите и не гладувам, но държа много на спорта и на правилното балансирано хранене. Хранителните навици, които си изградих с годините, не са трудни, но изискват определена дисциплина”, разказва Алисия, сега спазва режим, изготвен от Христиана Парова. Тя се грижи за дневното ѝ меню. “Най-любими са ми домашните бонбони, приготвени от фурми и сурови ядки, които хапвам за следобедна закуска”, казва Алисия.

6. Червената чанта

В гардероба си тя е подредила десетки чанти. Има модели и на световни брандове, но тази пролет любимата ѝ е една червена, подарък от дизайнерката Цвета Кусева, с която са приятелки от години.

“Харесвам я, защото е голяма, удобна и събира всичко необходимо за един дълъг ден. Освен това е подходяща за различни случаи и може да се комбинира с тоалети в няколко стила”, обяснява Алисия.

7. Черният ѝ тефтер

Алисия има вид на добре подреден и отговорен човек. И доказателство за това е черният ѝ тефтер. “Имам много задачи и ангажименти, свързани както с работата, така и с личния ми живот. За да не пропусна нищо, тефтерът е безценният ми помощник, който нося винаги със себе си”, казва тя. В него програмата ѝ е записана по дни и часове за месеци напред. Всяко пътуване, участие, фотосесия, интервю, студиен запис на песен, заснемане на клип, посещение при фризьор, козметик, лекар или училищно тържество на Валери-младши - всичко това е вътре в тефтера.