Симеон печели 100 000 лв. от "Мастър шеф", но няма да напусне IT компанията, в която работи

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/4805362 www.24chasa.bg
Симеон Червенков, шеф Виктор Ангелов и Аврам Големечков (от ляво на дясно) си правят селфи в студиото на предаването.

Аз съм здраво стъпил на земята. Получих 100 000 лв., но няма да напусна работата си, казва победителят в кулинарното шоу “Мастър шеф” Симеон Червенков. 

От три години той е мениджър на екип критични инциденти в IT компания. Поддържа сървърите и мрежите на големи фирми. Ако стане проблем, се обаждат на него. Екипът, с който работи е от 12 човека. 

"Не обичам да говоря за този период, но това е голямата битка в моя живот. Не парадирам с това. Благодарен съм на семейството ми", казва Червенков, който 5 г. е живял в комуна в Тоскана. В нея е имало хора с всякакви зависимости - анорексия, комар, наркотици.  

Там след втората година започва работа в ресторант. Парите, които се изкарват, отиват за издръжката на всички комуни в Италия – те са общо 35.

"Много исках да работя в кухнята, но първо трябваше да докажа, че имам сериозни намерения. В началото миех чинии. Бях много добър и бърз, жонглирах със съдовете. Имах две мивки – една за чинии и другата за топли тенджери и тигани. Толкова много пъти съм се горил", казва Симеон.

Цялото интервю с него - има ли човек до себе си, как за 1 месец е научил италиански и за живота в комуната, четете само в съботния брой на в. "24 часа"