Гергана Капзамалова и Светлана Кирова основаха собствена школа за физически упражнения

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/4817342 www.24chasa.bg
Гергана и Светлана се снимат във фотосесия за официалната им страница във фейсбук, посветена на школата им. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

Бракът с непознат е неуспешен за Гергана Капзамалова и Светлана Кирова – жените, които решиха да се разведат в тв експеримента “Женени от пръв поглед”.

Участието им в предаването обаче не е лишено от смисъл. Именно оттам започва приятелството им. То е сравнително отскоро, но и много силно. Защото вече се чувстват достатъчно уверени да започнат общ бизнес. Стартират курс, в който те ще преподават авторска програма с упражнения, която за много кратко време оформя всеки мускул от тялото. И при двете тези тренировки работят безотказно. Затова сега са решени да предадат опита си и на други жени.

Начина на живот, който изповядват – спортът, здравословното хранене, професионалната амбиция, както и мотивацията да открият половинката си, ги сближава още по време на кастингите. Малко преди да се срещнат за първи път през януари, супермотивирани попълват анкетни карти, за да намерят подходящия за тях партньор. Правят го обаче, без да знаят, че не сватбата, а точно разводът ще промени живота им коренно.

След снимките на предаването започват да се търсят една друга и да излизат. На пръв поглед най-баналните неща - вечери на чаша вино с приказки до късно, които обаче са и най-сладките. А в техния случай и много резултатни, тъй като по време на една от тези сбирки се ражда концепцията за бизнеса. Никоя от двете вече не помни коя първа е дала идеята. Обаче бързо

правят план как

да реализират

намерението си

Оказва се, че и двете са в отлична физическа форма, но поддържат телата си с абсолютно различни упражнения. Светлана Кирова тренира латино денс аеробика и таебо, а Гергана Капзамалова - кросфит. (Това е съчетание между гимнастика, щанги, спринт, гребане. Упражненията са силови, като се използва собственото тегло или дъмбели - вид гири, чиито тежести може да се сменят.)

И всъщност едночасовата тренировка, която ще преподават двете, е съчетание от най-добрите елементи на тези дисциплини. Курсът започва от днес в спортната зала на един от 5-звездните хотели в София. Засега е съботно-неделен и е само в столицата, но ако потръгне - може да го организират и в други градове. Замисълът е да има и тренировки на открито сред природата.

А засега желаещите са много - за дни официалната фейсбук страница на Гергана и Светлана събира почти 8000 души - всеки от тях решен да влезе във форма за лятото. Повече от 90% от тях са жени. И всички до един ги поздравяват за достойното представяне в шоуто.

“Много сме щастливи, интересът наистина е голям. Сами двете си администрираме страницата и лично отговаряме на всеки”, разказва Гергана Капзамалова. Всъщност заено с Георги Веселинов са единствената двойка от предаването, която на практика е разведена.

Бракът им

продължи 9 дни

Оттогава не поддържат никаква връзка, виждали са се само в студиото на предаването по Нова тв миналия месец. Засега тя няма човек до себе си.

Това е вторият развод за 30-годишната Гергана. Първият ѝ съпруг е нейната голяма любов от ученическите години в Пловдив. Тя описва тази сватба като спонтанна и прибързана.

“Бях пълна отличничка. В гимназията учих в паралелка с усилено изучаване на биология и химия. Първоначално мечтата ми беше да стана доктор, но след това учих икономика”, разказва Гергана, която сега е регионален мениджър на популярна чужда марка за дрехи. А спортът е задължителна част от всекидневието ѝ от 15-годишна.

Светлана Кирова и Стефан Каръбски са в процес на развод. Докато Нова тв излъчваше епизодите с тях, сякаш се превърнаха във фаворитите на зрителите. Пред камерата изглеждаха, че се стараят да поддържат романтичния момент в отношенията си, но всъщност решават да прекратят брака си през април. На 17-и - това е ден преди 30-ия ѝ рожден ден, тя се прибира в дома си с целия си багаж.

“Осъмнах сама, но в никакъв случай разочарована. Напротив - приех всичко, което ми се случи, просто като част от пътя ми, който трябва да изживея. Размислих, че все пак започвам на чисто третото десетилетие от живота си”, разказва Светлана. Сега обикаля институциите, за да смени отново личните си документи, тъй като е приела фамилията на Стефан.

Сега двамата не поддържат никаква връзка. “Отскоро

имам човек до

себе си, но е твърде

рано да говоря”,

каза Светлана.

Завършила е Националната гимназия за приложни изкуства в София. Това обяснява защо повечето мебели в апартамента си е изрисувала сама. Холната ѝ маса е на цветя, на едната стена във всекидневната си има закачени стари дървени гребла, а нощният ѝ шкаф е стар куфар на две колела.

Спортува от 3-годишна. А преди 4 години превръща хобито си в работа - води курсове по аеробика в Перник, Казичене, откъдето е бившия ѝ съпръг Стефан, и от днес - в София.

Гергана тренира усилено от 15-годишна и сега е в отлична форма.

Преди 4 години Светлана превръща хобито си в работа и става инструктор по аеробика.