С 5 кръга от над 1000 души Бялото братство посрещна Нова година (Снимки + видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/4932271 www.24chasa.bg

Над 1000 души посрещнаха Слънчевата Нова година на петото от Седемте Рилските езера тази година. Участниците са повече от друг път – те направиха 5 кръга и се наложи символичната ограда за отделянето на мястото за ритуала да бъде разширена . Десетина млади семейства бяха дошли до езерото Бъбрека с бебета на по няколко месеца , имаше и такива деца, които за 2-годишния си живот за втори път посрещаха празника в Рила с мама и татко. Край езерото на почти 2300 метра надморска височина за празника се бяха качили и хора над 80 г.

Последователите на Петър Дънов изпълняват по традиция на 19 август танца паневритмия. В който е вложена много символика, която обединява в невероятен спектакъл музика, поезия, движение и мисъл.

Край кръговете от хора с бели дрехи се оформи и своеобразен шести кръг – от зрители на красивия ритуал. И сред участниците, и в публиката имаше и много чужденци. Най-често се чуваше английска, френска и немска реч, но имаше и доста руснаци.

На няколко пъти последователи на Учителя Дънов възмутено приканваха мъж с дрон да спре „бръмчилото”, което пречеше на участниците в ритала да чуват музиката и думите.

Като добра поличба беше изтълкувана появата на слънцето в сюблимния момент на празника – лъчите пробиха облаците и огряха почти само поляната с кръговете от хора. Вярва се, че посрещането на слънцето на 19 август на Рилските езера в енергийни кръг на Бялото братство зарежда участниците с духовна сила и виталност.

              

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Плевенски ченгета са погазили закона при акцията срещу местния крими герой Камен Балбузанов-Куката! Разпитани пред съда, полицаите Ивайло Станкулов и Кристиян Тодоров сами признават, че са се подписали на празен протокол за оглед на склад. За кражбата на открит в помещението надуваем батут отговаря Балбузанов пред Темида.

Георги накълцал брат си, докато спи Кадри от сателит на НАТО трябва да бъдат използвани в разкриването на истинския извършител на четворното убийство в Нови Искър. Това обяви служебният адвокат на обвиняемия Георги Георгиев. Защитникът Стоян Стоянов е категоричен, че няма проблем да бъде поискана подобна информация,

Надя Панкова Стотици хиляди пенсионери с увреждания изпаднаха в шок през последните два месеца заради писма от Националния осигурителен институт. В тях черно на бяло пише, че социалната им пенсия за инвалидност се прекратява. С други думи - режат им парите! Всъщност това не е така. Но просветителската кампания на НОИ и социалното министерство не