Лукарски само пред "24 часа": Не мога да стана от леглото, скъсах десния менискус (ОБНОВЕНА)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/4991697 www.24chasa.bg
Божидар Лукарски в партийната централа на “Раковски” 134. В следващите дни ще се наложи да ходи с патерици. СНИМКА: Десислава Кулелиева

Министърът на икономиката се контузил снощи, докато ритал. Утре е на операция

 

"Скъсах връзките на дясното си коляно, след малко ще ми донесат патерици", сподели току-що министърът на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски пред "24 часа".

Контузията станала снощи, докато играел футбол. След малко шефът на родната икономика отива на преглед, където ще стане ясно дали е скъсано всичко и налага ли се операция.

"Снощи можех да стъпвам, само куцах. Днес обаче не мога да стана от леглото", разказа още Лукарски.

От години той рита всяка седмица. Според свидетели в тима му е и депутатът от Реформаторския блок и предшественик на Лукарски на "Раковски" 134 Мартин Димитров.

Премиерът Бойко Борисов вече има три операции на менискуса, само че на левия. Първата беше малко преди парламентарните избори през 2009 г., последната - преди няколко месеца.

Лукарски отказа да издаде на кой специалист ще се довери. "24 часа" обаче научи, че също като премиера Борисов, и той е избрал д-р Антони Георгиев, началник на Клиниката по артроскопска травматалогия на УМБАЛ "Софиямед".

Още след ядрено-магнитния резонанс докторът казал на Лукарски: "Операция, и то още утре - 19 септември." И му забранил да рита цял месец.