След “ВИП Брадър” Моника Валериева прави своя модна колекция от рокли

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5097169 www.24chasa.bg
С водещите на “ВИП Брадър” Ники Кънчев и Александра Сърчаджиева, преди да влезе в риалити шоуто.

Ще съди Люси Иларионов, който каза в шоуто, че тя “работи най-древната професия”

“Ако трябва да избирам между светската суета и домашния уют, ще избера второто. Затова реших да се отдръпна от модния бранш.”

Въпреки че няма вид на домакиня, Моника Валериева предпочита да е вкъщи със семейството си. Тя е онова нашумяло момиче, което излезе от къщата на “ВИП Брадър” преди няколко седмици. Тогава баща ѝ Валери Тодоров – бивш шеф на Криминалната полиция в Дупница, който се пенсионира млад, я посреща в студиото на риалити предаването с думите:

“Браво, тигре, да не

ти пука. С теб сме.

Не си се изложила,

даже се представи много добре.” Там е и майка ѝ Дима Тодорова, която работи във фармацевтична компания, и също я обнадеждава, че е била достоен участник в шоуто.

След тази среща с най-близките си хора Валериева най-накрая се успокоява. Последните дни във “ВИП Брадър” за нея са трудни, тъй като чува едно от най-грозните обвинения, които може да получи една жена – нейният съквартирант от шоуто Люси Иларионов казва в изповедалнята, че тя работи най-древната професия и че в действителност няма приятел.

“Ще защитя името си. Вече се свързах с един от добрите адвокати в София, който има желание да се заеме с моя случай. Най-вероятно делото ще е за клевета, но ще говоря за всичко, когато има резултат. Правя го както заради мен и близките си, така и заради него – не би трябвало повече да си позволява и да има доблестта с лека ръка да руши нечий авторитет, без да е сигурен в думите си”, каза Моника Валериева за “24 часа”, след като излезе от къщата. За другата нападка - че няма приятел, истината се разбра още по време на шоуто. Валериева се чу с него в телефонно обаждане в изповедалнята, в което той ѝ каза: “Аз те чакам и съм с теб. Подкрепям те.” Единственото нещо, което тя спомена за него в къщата е, че го нарича Ицо и че той се занимава с фармация.

Според коментари във фейсбук мъжът до нея е Христо Врачев, син на д-р Албена Златарева, бивш директор на Националната здравноосигурителна каса. Валериева обаче не желае да коментира личния си живот. Истината е, че двамата се познават отдавна, но стават по-близки преди 4 месеца, когато се засичат в обща компания. “Тъй като имам интерес към фармацията, медицината, започнахме да си звъним, водехме дълги разговори по телефона. И така някак спонтанно се сближихме”, разказва Моника за началото на връзката си. Двамата все още не живеят заедно, тъй като е прекалено рано. Все още се опознават един друг, запознават се с близките и приятелите си.

Никой от зрителите не разбира през какво преминава тя, докато е в шоуто. По време на участието си получава два пъти т.нар. паникатаки - нещо, с което се бори от повече от година. Затова получава лекарска помощ в къщата на предаването в Нови хан.

“Когато ми звънна по време на участието ми във “ВИП Брадър” бях много изненадана. Преди това бях питала екипа дали имам право да му се обадя, но ми отговориха, че е невъзможно. Затова бях много притеснена и учудена, когато чух гласа му. Някои хора ни обвиниха, че не сме се държали естествено, но нашата връзка е отскоро - имаме тръпка помежду си и все още не сме толкова отпуснати”, обяснява Валериева за телефонното обаждане в изповедалнята на риалити предаването.

“Симптомите

наподобяват инфаркт

- завишава ми се

кръвното налягане,

от прекалено бързия пулс - понякога е дори 150 удара в минута, имаш чувство, че се задушаваш, защото не можеш да си напълниш белия дроб с въздух. Вие ми се свят. От паникатаката започва да ти се повръща, да ти изтръпват крайниците, защото не се оросяват. Мислиш си, че загубваш съзнание. В същото време всичките симптоми са толкова силни, че сетивата са доста изострени. Когато всичко това се случи за секунди, настъпва паника - викаш Бърза помощ, правиш изследвания. В последните месеци съм добре благодарение на доктор Владимирова от Александровска болница, която не търсеше причината за паникатаките, а започна да лекува проблема”, разказва Моника за това, което е преживяла и във “ВИП Брадър”, но всъщност не е показано на екран.

Сега Моника се занимава с онлайн търговия. Продава рокли, които са скроени и измислени от нея самата. Тя разбира от мода, тъй като има диплома по моделиране и конструиране на облеклото. Освен това може да рисува хубаво. Така преди време решава да превърне хобито си в бизнес.

Моделите се изработват в ателие в София - шият се по размери на клиента. “Всички са доволни и досега сме нямали нито един случай с върната рокля”, казва тя.

Във “ВИП Брадър” тя взема част от моделите си, но така и не ги облича.

“Те са елегантни и там обстановката не предполагаше да ги нося, бях спортно облечена и без грим”, разказва Моника, която отрече нападките, че има операция на скулите на лицето си. Всъщност има три - операция на гърдите, след това си поставя силикон в устните, а преди време се подлага на операция на носа.

“Всички са правени

при един и същ

хирург, имам

сертификат

и паспорт, които се дават след всяка манипулация, т.е. може да се провери и докаже, че нямам други операции по себе си”, обяснява Валериева, която си признава, че се подлага на тях, въпреки че родителите ѝ са против.

И нормално във всичко друго я подкрепят. Застават зад нея и преди няколко години, когато жълтата преса пише, че тя е поводът за раздялата между футболиста Валери Божинов и Николета Лозанова. Още тогава тя отрече обвиненията, че имат интимни отношения. “Виждахме се няколко пъти в момента, в който той вече бе разделен с жена си. Но отношенията ни са били винаги само приятелски”, казва за скандала, който всъщност я направи по-известна Моника Валериева.