Светлана Василева: Не се срамувам, че имам пропуски. Столиците може да се научат, но да бъдеш добър човек - не

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5104657 www.24chasa.bg

“Аз съм свикнала да ме нападат, но най-много ще ме заболи, ако разбера, че тези нападки се прехвърлят към майка ми и баща ми”, казва тя

Със Светлана Василева, която напусна къщата на “ВИП Брадър”, разговаря Силвия Жекова:

- Два месеца живяхте в пълна изолация и не знаехте какво се случва в държавата. Коя беше новината, която ви развълнува най-много?

- Тъй като най-добрата ми приятелка е бременна, първото нещо, което попитах, беше: “Какво е - момче или момиче?”. Когато влязох във “ВИП Брадър”, тя беше в първите седмици от бременността си и все още докторите не можеха да определят пола на бебето. Докато бях в къщата, постоянно мислех за нея, защото тя е една от най-близките ми приятелки. Познаваме се от 2009 година. И бях много щастлива, когато ми отговори, че очаква момче. Надявам се да бъда кръстница на детето.

След това попитах как са родителите ми.

После

попитах и за

резултатите от

местните избори

Въпреки че изборите бяха по време на престоя ми в къщата, екипът ни изведе, за да можем да гласуваме. Доволна съм, че човекът, за когото дадох гласа си, е спечелил. Аз гласувах в София.

- Доволна ли сте от участието си?

- Да, много, защото за мен “ВИП Брадър” бе едно огромно училище, в което научих много за живота. Радвам се, че бях там. Бих се върнала.

- “Биг Брадър” е сбъдната мечта за вас. Вярно ли е, че сте кандидатствали 4 пъти за шоуто и дори сте имали заснета визитка?

- Да. Имах покана от продуцентите и имах заснета визитка за един от предишните сезони. Но нещо се случи и така и не влязох в шоуто.

Шоуто наистина бе мечта за мен. Спомням си, че живеех в Търговище, когато Нова тв излъчи първото издание на “Биг Брадър”. Гледах го и постоянно си казвах, че един ден искам и аз да съм в тази къща. Радвам се, че сбъднах мечтата си. Дори получих повече, защото бях във “ВИП Брадър”.

- Обаче поехте голям риск да се изложите.

- Всъщност много повече се притеснявах за семейството си, отколкото за мен. Аз съм родена в Търговище - малък град, в който, ако се случи нещо лошо, всички говорят, а когато стане нещо хубаво - малко хора коментират. Майка ми работи в хранителен магазин, всекидневно комуникира с десетки хора и много се притеснявах какво ѝ казват хората за мен. Защото аз съм свикнала да ме нападат, но най-много ще ме заболи, ако разбера, че тези нападки се прехвърлят към майка ми и баща ми.

- Как се чувствахте до звезди като дует “Ритон”, Кичка Бодурова?

- Едно време

слушах песните

на “Ритон” на

един червен

уокмен вкъщи

Слушах и Веселин Маринов, “Сигнал”.

Сега съм много щастлива, че точно с “Ритон”, на които като малка съм се радвала и възхищавала, живях два месеца и ги чувствах като моето второ семейство.

В къщата Ернестина Шинова беше за мен моята втора майка. Тя ме научи какъв човек трябва да бъда оттук нататък, помогна ми да преоткрия себе си и да се променя. Говорихме много за театър, тъй като много искам да се занимавам с актьорско майсторство, за книги - посъветва ме кои книги трябва да прочета. Ще я послушам.

Не се срамувам, че имам пропуски. Това, че не зная столиците, не ме прави лош човек и няма нужда хората да ме нападат и да говорят с неприязън за мен. Защото столиците се учат, но да бъдеш добър човек - не. И аз се радвам, че съм добър човек.

- Коя е столицата на Исландия?

- Рейкявик. Съквартирантите много се шегуваха с мен, тъй като започнах да уча всички столици още в къщата и точно Рейкявик ми беше много трудно да я произнасям.

- Много се говори за отношенията между Преслава и Станимир Гъмов. Като човек, който живя с тях, какво мислите за връзката им?

- Според мен той я харесва много, тя - също. Времето ще покаже дали между тях ще се случи нещо. Но другото нещо, което научих в къщата, е, че по-добре да бъда наблюдател и да не коментирам, защото думите ми може да се изтълкуват грешно.

- В къщата имаше много спекулации около това колко пластични операции имате. Каква е истината?

- Имам две на носа и една на устата, която беше първата през 2008 година. Преди 2 години през януари се подложих на операция на носа, но не бях доволна от резултата. Затова миналата година през януари си направих още една.

Честно казано, мислех и за трета, но Гала и Маги Желязкова, които харесвам и им се възхищавам, ме разубедиха.

- След като спечелихте конкурса “Мис Плеймейт”, свързваха името ви с популярни футболисти. Дори в жълтите медии ви наричаха Гонзовица заради Георги Иванов. Истина ли са всички тези връзки?

- Не. В началото приех този прякор на шега, защото нямах представа, че ще се коментира толкова дълго. После ми стана обидно, защото някои медии продължаваха да го пишат. Не знам откъде тръгна и защо.

- Сега имате ли мъж до себе си?

- Не, от година и половина съм сама. Предишната ми връзка продължи 5 години.

- Вие в какво семейство израснахте?

- Много се гордея със семейството си. Родителите ми са много добри и интелигентни хора.

Имах страхотно детство - играех на “Ура”, жуменка (криеница). Събирахме се с децата между етажите в блока и играехме с куклите барби. Още си спомням и за вечерите през ваканциите на село, когато се събирахме на пейките и си говорехме до късно.

Семейството ми е голямо - имам двама братя и една сестра. От първия брак на баща ми е единият ми брат, а от предишния брак на майка ми имам брат и сестра, с които сме много близки. Чуваме се почти всеки ден.

Сестра ми живее

в Лондон и постоянно

ѝ запазвах самолетни

билети, но във

“ВИП Брадър”

не успях да отговоря

коя е столицата

на Англия

- С какво се занимават родителите ви?

- Между другото, баща ми Валентин днес (вчера-б.а.) има юбилей - става на 60 години. Поздравявам го за рождения ден. Той е заварчик, а майка е Кунка. Другата седмица ще се прибера в Търговище, за да ги видя и ще празнуваме рождения му ден.

След като излязох от предаването, веднага се чухме по телефона. Те бяха много развълнувани, плакаха.

- Как се издържате?

- Занимавам се изцяло с моделство. Снимам се за каталози на български модни марки.

- За какво ще ви стигне хонорарът в шоуто?

- Не искам да коментирам.

- Кой трябва да спечели “ВИП Брадър”?

- Много труден въпрос. Моите фаворити са дует “Ритон”, Станимир Гъмов и Ернестина. Аз вярвам, че победителят ще е един от тях.

- Какво ви предстои оттук нататък?

- Искам да минат няколко дни, за да се успокоя и ще започна да правя планове. Сега дори ме е страх да си отворя мейлите, фейсбук и профила в инстаграм. Искам първо да се видя с най-близките си приятели и родителите си.

ВИЗИТКА

Светлана Василева е една от най-популярните момичета от конкурса “Мис Плеймейт”. Явява се на кастинг през 2009 година и печели короната.

Оттогава жълтите медии свързват името с много мъже, но тя никога не е коментирала връзките си публично.

Родена е на 21 декември 1987 година в Търговище. Завършила е Природо-математическата гимназия в града.

Часове след като излезе от “ВИП Брадър”, тъй като събра най-нисък вот от зрителското телефонно гласуване в понеделник вечерта, тя даде интервю на “24 часа”.