В сладкарницата на Тони Стораро десертите са с неговото име, има и торта “Фики”

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5169077 www.24chasa.bg
Следващата мечта на Тони Стораро е да си направи малък ресторант.

“По стените сме окачили китара и рамки за снимки – мои, на сина ми и на колеги, които уважавам”, казва той

“Искам след години, когато вече не излизам на сцена, да имам нещо, благодарение на което да изкарвам някакви, макар и дребни, пари, за да не съм в тежест на децата и внуците си. Защото след време няма да има значение, че съм бил Тони Стораро, ако не съм успял да вложа част от изкараното, за да обезпеча семейството си.” Думите са на изпълнителя и е много прав. Казва това на близките си, когато им съобщава за намеренията си – да основе собствена кафе-сладкарница.

Още е млад – на 39 години е, но от дълго време обмисля с какво ще се занимава на старини. Вероятно никога няма да спре да пее, но отдавна има и план Б.

“Човек не знае

какво му е

подготвила съдбата,

тя е пълна с изненади”, е мотивацията на Стораро, който първо решава да инвестира спестените пари в жилище, а сега – в сладкарница. Следващата му мечта е един ден да има и малък ресторант.

Отговорник за всичко, свързано с новия семеен бизнес, ще е съпругата му Валя, която в момента е домакиня. Родителите на Стораро, които живеят наблизо, също ще помагат. Семейството на изпълнителя е от Шумен, но в името на кариерата му преди време цялата фамилия се мести в София.

Когато Тони Стораро започва да реализира мечтата за сладкарницата си, изобщо не подозира, че ще е толкова трудно. Има хиляди изисквания, сред които разрешение от ХЕИ (Хигиенно-епидемиологична инспекция), вода... В началото не знае, но се оказва, че му е необходимо и допълнително разрешително от общината, за да има маси навън. Затова наема надзорник, който да се занимава с всички тези неща. Но те отнемат време. По план сладкарницата трябва да заработи до Коледа.

“Нашият квартал, “Княжево”, постепенно се обогатява по отношение на магазините и заведенията. Около нас има китайски ресторант, няколко аптеки, но кафе липсваше – така хем запълнихме една ниша, хем доукрасихме екстериора”, е една от мотивациите на Стораро да осъществи по-бързо бизнес идеята си.

Интериорният дизайн е по идея на човека, който строи кооперация, в която живее семейството на изпълнителя -

Бай Али. Той е

сириец и практикува

в цял свят

Съпругата му е българка - Мариана Лазарова. “Водихме и друг дизайнер – за второ мнение, но той оцени с отличен решенията на Али. Каза, че хем е естетско, хем стои по-тежко, масивно. Личи си, че е музикантско. По стените вътре сме окачили китара и рамки за снимки – ще сложим мои, на Фики и на колеги, които уважавам и обичам”, обяснява певецът, който кръщава сладкарницата – “Стораро”. Всъщност това е артистичният му псевдоним, истинското му име е Тунчер Фикрет Али.

“Стораро обаче ми донесе късмет в живота. Аз

дойдох в София

с едно палто и

започнах от нищото

Изградих го постепенно и с много труд. Сега и Фики го използва. Гледам, че малкият ми син в социалните мрежи също се е написал Емрах Стораро. Затова реших да кръстя кафенето така”, обяснява той.

Със сладкарницата ще се занимава предимно съпругата му, децата - също са обещали да помагат. Наели са и четирима души – сервитьори и бармани, които да работят по двама на смяна, и една счетоводителка.

По отношение на приготвянето на десертите са се доверили на професионалисти, но имената им няма да са традиционни. Не само интериорът, но и менюто ще е музикантско. Затова ще има торта “Фики”, торта “Тони Стораро”. Певецът ще говори и с други колеги и колежки за разрешение да кръсти сладкиши на тях.

“По принцип, когато си силно отдаден на професията си, както в моя случай, не е хубаво да се “разсейваш” с много други различни занимания, но нищо не е вечно - и в музиката, и в живота. Аз мисля за бъдещето. Пари поне за прехрана мисля, че ще се изкарват. През първите 5-6 месеца може би не, но после – със сигурност”, обяснява певецът, който още няма планове за коледната ваканция. Едно е сигурно - че ще бъде със семейството си. “Фики и малкият ми син карат ски, аз в последните години

В сладкарницата на Тони Стораро десертите са с неговото име, има и торта “Фики”

си пия чайчето или

греяното вино

отстрани и се

наслаждавам на

красотата и

спокойствието, които

носи зимният сезон”,

казва Стораро за разбиранията си за наистина хубава почивка.

В свободното си време пак се занимава с музика. Обикновено е в собственото звукозаписно студио и си свири на пианото. Сега подготвя и няколко песни - предстои му да пусне едно бързо и едно бавно парче.

“Ако не съм на работа или в студиото, съм на разходка с децата. Зимата по-често в някой мол”, обяснява Стораро за почивните си дни.