Ромина Андонова, след като роди Антонио: Изпитвам за трети път същата емоция, а и съм запазила навиците - режим, хранене и недоспиване

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5313145 www.24chasa.bg
Ромина Андонова по време на семейна ваканция малко преди да роди третото си дете.

Изпитвам за трети път същата

емоция, а и съм запазила

навиците -

режим, хранене

и недоспиване

“И през тази бременност, както и по време на раждането, изпитах същата силна емоция, вълнение и изживяване” - така Мис България 2010 Ромина Андонова описа един от най-специалните моменти в живота си - раждането на третото ѝ дете.

Тя се съгласи да говори за “24 часа” часове след като я изписаха от болницата в Банкок в четвъртък следобед.

В тайландската столица живее от 2 години заедно със съпруга си – македонския футболист Дарко Тасевски, който в края на 2013 г. подписа договор с местния отбор “Банкок Глас”. Там отглеждат децата си - 3-годишната Дария и Давид, който е на 1,8 г. От 15 февруари, понеделник “към отбора им”, както казва Андонова, се присъедини и Антонио. Той се роди с нормални бебешки мерки – тежи 3 кг и е висок 50 см.

Появи се на бял свят в същата болница и с грижите на същата докторка, която води и раждането на Давид. Клиниката, която е спонсор на отбора на Тасевски, е частна и е една от най-добрите в Банкок.

“Като близко родени с Давид все още съм запазила навиците, свързани с отглеждането на малки деца - режим, хранене и недоспиването. Това, което осъзнах с раждането на третото ми дете, е колко бързо са пораснали предишните две”, обясни 27-годишната Андонова малко след като за първи път петчленното ѝ семейство се събра заедно в тайландския им апартамент.

“Дария е

изключително

щастлива и само го

гали, а Давид като

по-малък го гледа

ли, гледа...”,

разказа за настоящата атмосфера в дома им, в която без съмнение Антонио е център на внимание.

Отскоро на гости в Тайланд е и един от близките хора до Ромина - нейната майка Елмира Андонова, която е основател и мениджър на частен езиков център в София. “Тя пое грижите за децата, докато бях в болницата. Ще ми помага и сега, защото възстановяването след операция отнема доста време”, обясни Андонова, която за трети път роди със секцио.

Операцията е по преценка на докторите заради инцидент през 2009 година. Малко преди да спечели конкурса “Мис България”, тя се преобръща с атеве до река Струма и лежи неподвижна 2 месеца в “Пирогов” със счупен таз. Секциото е наложително, тъй като костта е зараснала неправилно.

“Всичко мина много добре. Нямам проблеми и с кърменето, за което най-много се притеснявах”, разказа Андонова за първите си вълнения и тревоги след раждането.

Заедно със

съпруга си избира

името Антонио

– няма някаква специална символика, а единственото им условие, докато подбират, е да започва с буквата А.

Името на Давид избира Дарко Тасевски, а Андонова си харесва името Дария още преди да забременее. Набелязва го през 2010 година, когато представя страната ни на конкурса “Мис Свят” на остров Саня в Китай. Тогава се запознава с Мис Молдова, която също се казва Дария.

Третото им дете Антонио не е планирано. Но и двамата се шегуват помежду си, че и този път са спазили семейната традиция - да очакват дете при всеки нов договор, който съпругът ѝ подписва с футболен клуб. Дария се роди в Израел малко след като Тасевски бе поканен да играе в “Ирони” (Кириат Шмона), един от най-добрите отбори в страната. А Давид - когато семейството се премести да живее в Тайланд.

Новината, че ще

стават родители

за трети път, идва,

когато футболистът

преподписва

договора си

с “Банкок Глас” миналата година.

Семейството живее в апартамент в комплекс от затворен тип в Банкок. Жилището е голямо - с три спални, добре обзаведен. Има рецепция, басейн, спа център, фитнес. Около дома им има големи паркове.

Дария посещава англоезична детска градина и говори 3 езика - с майка си на български, с баща си – на македонски, с приятелите - на английски.

Любовната история на Ромина и Дарко започва няколко месеца след като тя печели короната за най-красива българка. По това време футболистът е полузащитник в “Левски”. Запознават се в заведение в София и много скоро след това започват да живеят заедно в свой апартамент в Бояна.

През 2012 година, докато се разхождат в парка, съвсем неочаквано за Андонова, Дарко ѝ подава годежен пръстен с диамант. Тогава тя е бременна с Дария и решават да сключат граждански брак само с най-близките си роднини и приятели. Сватбата е в тесен кръг в Македония. Тогава тя прие фамилията на съпруга си, но в България все още всички я наричат с моминското ѝ име.

Преди да стане майка, Ромина Андонова направи и успешна кариера на телевизионния екран - тя се снима в първите два сезона на сериала “Столичани в повече”.