Руски олигарх жени син с Джей Ло, Стинг, Иглесиас (галерия)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5392885 www.24chasa.bg
Олигархът от Ингушетия вдигна приказна сватба на сина си. СНИМКИ: АРХИВ

Един от най-богатите руснаци - Михаил Гуцериев, вдигна приказна сватба на 28-годишния си син Саид в Москва за няколко милиона евро в събота, пише в. “Комсомолская правда”.

Олигархът от Ингушетия, чийто бизнес е свързан с петрол и банки, покани Дженифър Лопес, Стинг и Енрике Иглесиас да пеят пред гостите в ресторант “Сафиса”.

“Санкции, санкции, но на всеки му се иска да припечели”, коментира “Комсомолская правда” и посочва, че Джей Ло е получила хононор от 1,5 млн. евро, а Иглесиас вероятно поне 1 млн. Според “Лайфнюз” Джей Ло е струвала 5 млн. евро, а на сватбата се е появил и сър Елтън Джон.

Дженифър Лопес изнесла истински концерт – няколко пъти сменила тоалетите си и поздравила от сцената младоженците. В звездната група на изпълнителите били още Стинг, Алла Пугачова и Патрисия Каас. 

20-годишната булка Хадижа Ужахова е със скромни корени и учи за стоматолог. Говори се, че Гуцериев цяла година търсел подходящото момиче за сина си и накрая се спрял на чернооката красавица

С тонове живи цветя беше украсен входът към концертната зала на улицата, целият първи етаж и залата на празненството. 

Гостите на пищната сватба опитали традиционни кавказки блюда, червеният хайвер и сушито също били в изобилие. Венец на празника била 2-метрова торта, украсена на върха с мюсюлмански символ – полумесец и звезда. Салютите се чували из цяла западна Москва.

Според някои медии сватбата е струвала повече от бюджета на Ингушетия. Състоянието на Михаил Гуцериев, собственик на финансово-промишлената група “Бин”, се оценява между 2,5 млрд. и 5,9 млрд. долара. Той притежава поне 8 радиостанции и пише стихове за песни на руски звезди.