Дарин Ангелов разбира, че ще става татко, малко преди героят му в “Откраднат живот” да размени две бебета

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5433102 www.24chasa.bg
С брат си Деян и баща си Ангел, които също са актьори

Когато е изправен пред тежък избор,

Чочо Попйорданов му се явява насън

Още през лятото Дарин Ангелов получава предложение да заснеме малка роля за нов сериал. Става дума за “Откраднат живот”, който върви от март по Нова тв. Няколко месеца по-късно, в началото на тази година той получава сценария. Според текста актьорът е лекар и трябва да размени две бебета, тъй като едното, което е негово, се ражда с тежка смъртоносна диагноза. Това е просто поредната роля, но за Дарин

сценарият носи

и известен шок,

тъй като няколко месеца по-рано той разбира, че ще става баща. “Много се смях на ситуацията. Всичко тълкувам като знаци от съдбата, че може би вървя в правилна посока”, казва Ангелов.

Ролята му става повод за доста шеги между него и съпругата му. “Да не вземеш да направиш така с нашето дете”, се смеела тя. Същевременно се породили и много съмнения. Най-сериозното било

дали няма

вероятност някой

да стори същото с

неговото дете

Даже започнал да разпитва с какво се връзват гривничките на децата в родилното. Чудел се дали им слагат ластици, както е във филма, или сериозни свински опашки, при които няма късане и махане.

Днес обаче всички притеснения са зад гърба му и единственото, което му остава, е да чака появата на детето. “Нямам търпение да го усетя в прегръдките си. Обичам го с цената на живота си, макар и все още да не се е родило”, усмихва се Дарин. Съпругата му Антония Русева, вече Ангелова, също чака събитието с нетърпение. Тя е завършила политология, осем години е живяла в Унгария и се е занимавала с медии. В момента е на висока позиция в банка. Заради дългия живот в чужбина нямала никаква идея кой е Дарин Ангелов, преди да попита техен общ приятел. Случва се преди две години в Лозенец. Тогава двамата били в едно и също заведение в морския град. Няколко дни по-късно тя се върнала в Унгария и започнала да общува с актьора на Народния театър във фейсбук. През няколко месеца двамата си гостували, докато накрая Антония го помолила да иде да я вземе.

Само година по-късно идва и предложението за брак. Планът на Дарин бил да я заведе на мястото, на което се запознават - в Лозенец, под една лампа на 80 метра от същото заведение. Сам избрал пръстена, като близнакът му Деян (също актьор в Народния театър – б.а.) одобрил годежното бижу по снимки. “Той знаеше за плана ми и ми каза: “Това е завинаги, това е завинаги, това е завинаги” като в хорър филм”, смее се актьорът.

Доста малко хора от близките приятели на Дарин знаели за предложението. Сред просветените в тайната била тяхната приятелка Ели. На нея се паднала честта да подаде на Антония роза, вързана с червена лента, която да я отведе до любимия ѝ. Малко преди това Ангелов оставил приятелката си в заведението и отишъл да облече костюм, с който сменил тениската и дънките си. Забил 9 факли около лампата, под която се запознали. За тях специално от София подготвил пластмасови шишета, пълни с пясък за тежест. “Честно, нямам никаква представа какво съм ѝ казал, когато дойде. Знам, че бях на коляно, и разбрах, че съм задал правилния въпрос, когато чух “Да, да, да да, да.” Естествено дойде и логичният въпрос, който всички жени задават: “Ама сигурен ли си?”, разказва той. Покрай романтичната сцена,

без да иска, актьорът

спрял движението

по улицата,

на която се намирала лампата.

Всичко това се случило на 17 юли. Първоначалният план на Дарин всъщност бил да предложи брак на любимата си на следващия ден вечерта. Много хора го окуражавали да го направи на 17-и, но той решил това по-късно, след като видял съвсем случайно Даниела и Катето –

жената и дъщерята

на Чочо Попйорданов

Приел го като знак, тъй като често, когато има дилеми или е изправен пред тежък избор, Чочо му се явява на сън.

Още на следващия ден след годежа започнало и обсъждането за дата на сватбата. Първо двойката решила, че ще бъде след една година, т.е. през 2016-а, а месецът ще е юни. Искали да е в почивен ден, но не в първия уикенд. В следващия обаче се падала датата 11 юни – рожденият ден на Чочо. Затова в крайна сметка решили, че ще бъде след това на 18-и. “Но ето, човекът явно не е бил съгласен”, казва Дарин. В края на октомври миналата година разбрали, че ще стават родители, затова трябвало планът да се смени, тъй като през юни Антония ще бъде вече много напред в бременността си. Освен това двамата не искали да го отлагат.

И Дарин, и Антония държали най-вече да имат църковен брак, но за тази цел трябва по закон да има преди това граждански. Него направили в тесен кръг – подписали само в присъствие на кумовете им в средата на декември. Църковната сватба била на 12 март в църквата “Св. Неделя”. Венчал ги митрополит Антоний, а след това имало голямо празненство в ресторант с 250 гости.

Халките сложили още в гражданското. Именно затова в първите минути на пилотната серия на “Откраднат живот” Дарин Ангелов влиза в ролята на младия доктор Генадиев със собствения си сватбен пръстен. Превъплъщава се в персонажа и след сериозно обсъждане с колегата си Стоян Алексиев, който играе професор Генадиев, но 30 г. по-късно. Двамата искали да са максимално автентични към героя си. Имали възможност да се срещнат в театъра, тъй като излизат заедно на сцена за “Дългият път на деня към нощта”, “На ръба” и “Хъшове”. Преди време пък играли в немска продукция баща и син.

Ангелов все още не знае дали ще се върне в “Откраднат живот”, за да играе в някоя ретроспекция към основната история. Така или иначе не му е за първи път играта пред камера. Той участва във втори сезон на “Стъклен дом” по Би Ти Ви, “Недадените” и “На границата” по БНТ, “Отплата” по Нова тв, а миналата неделя се появи и в “Под прикритие”. Обича да снима и чака с нетърпение всеки следващ тв проект. С по-голямо нетърпение обаче в момента брои дните до появата на първото си дете. Племенниците му също питат често кога ще дойде бебето. Ален е на 4 г. вече, а Диман - на 6, и му предстои да бъде първокласник тази година. По-голямото момче вече има успех още преди да започне училище. От миналия театрален сезон играе във “Вишнева градина” на Коко Азарян. Има около 20 мин общо сценично време. “За това време сложи в малкия си джоб цялата ни актьорска фамилия”, смее се Дарин. Той и брат му са трето поколение актьори.