Анжела Недялкова от “Връзки” напуска НАТФИЗ малко след като е приета

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5492625 www.24chasa.bg

Вече пълнолетна, тийнейджърката Дара се опитва да се справи с безумната ситуация вкъщи - баща в кома, майка с любовник и десетки други абсурди.

Това е ролята, в която трябва да се превъплъти 25-годишната актриса Анжела Недялкова, след като преди година изигра по-малката тогава Дара в серила “Връзки”.

След излъчването на първия му сезон сериалът става истински хит. Може би и заради това продуцентите на поредицата - Пейо Николов и ексминистърът на образованието Даниел Вълчев, се захващат да правят втория сезон, който тръгна от началото на април по Fox Life.

Още в края на миналата година става ясно, че снимки отново ще има. Поканени са всички главни действащи лица от предишните серии. Историите на героите във втория сезон продължават една година по-късно след събитията от последния епизод на първия.

Недялкова, която влиза в образа на момичето, няма и момент на колебание да вземе участие в новите серии. “И да е имало, не е бил сериозен, тъй като почти веднага дадох положителен отговор и сега, както виждате, съм на екрана отново заедно с другите”, казва тя.

Между снимките на двата сезона тя участва в две реклами, като едната се излъчва в чужбина. Очертава се обаче да бъде доста заета. Наскоро Недялкова

се явява на два

кастинга в чужбина,

но все още очаква отговори за тях. “За съжаление, информацията е конфиденциална, затова не мога да уточня за кои проекти става дума”, обяснява актрисата. Засега обаче има и един сигурен ангажимент - късометражен филм, който ще се снима в Лондон. “Ще си партнирам с Крисчън Хелбърг, чийто герой страда от специфичен вид амнезия и не помни моята героиня, която му е дългогодишна любов и приятелка. Тя от своя страна се бори за успешното възвръщане на паметта му”, разказва Анжела.

Сред последните ѝ превъплъщения за големия екран е и лентата “Райската стая”, който се оказва холандското предложение за номинация за “Оскар” за чуждоезичен филм миналата година. В него участват общо четири наши актриси – Анжела, Силвия Петкова, Анна-Мария Николаева и Петя Силянова – съпругата на големия Иван Иванов. За снимките те заминават за Амстердам. Попада в него както обикновено се случва – след кастинг. Продуцентът и режисьорът на филма били гости на едно от изданията на “София Мийтингс”, който се провежда паралелно със “София филм фест”, за да представят проекта си. По време на престоя си в София двамата решават да направят кастинг и у нас. “Аз бях сред поканените. Кастингът продължи няколко часа, един от най-тежките ми до момента, но толкова добре се сработихме и отдадохме на сцените, че просто взаимно ни се искаше да продължим да пробваме”, спомня си младата актриса. След това, разбира се, има и период на изчакване, тъй като кастинги има и в други държави. Скоро след това обаче Недялкова получава мейл. В него ѝ обясняват, че

са видели още много

момичета, но през

цялото време са си

мислели за нея

и в крайна сметка дават ролята на нея.

Работата не е лека, защото основната тема във филма е трафикът на жени. “Беше ми тежко със сигурност, но екипът правеше всичко възможно процесът да протича гладко и всеки да се чувства комфортно”, обяснява момичето.

За ролята си в лентата Анжела получава и награда за най-добра женска роля от тазгодишното издание на “София филм фест”. Това е третата ѝ награда до момента, но първата от България. “Всъщност тя ми е най-ценна, защото това е любимият ми фестивал и всяка година го очаквам с нетърпение. След като разбрах, че поне през последните 10-15 г. журито на фестивала не е давало награда на други актьори, се почувствах наистина специална - беше чест за мен да бъда оценена добре и на родна земя, и то от любимия ми фестивал”, казва тя.

На фестивала тя успява да се запознае и с един от специалните гости - единствения американец в “Монти Пайтън” - Тери Гилиъм. Случва се, когато са заедно на сцената в деня на награждаването. Успяват единствено да си разменят няколко реплики.

На фестивала Анжела присъства между снимките по сериала “Връзки”. Всеки работен ден за него е различен - понякога ѝ се натрупват повече от 12 ч пред камера, а друг път пък, докато се усети, е заснела сцените си. Независимо от натовареността на деня обаче тя играе Дара с лекота. От една страна, защото е минала през пубертета не много отдавна и знае какво е, а от друга - харесва героинята си. “Тя е будно дете, разсъждава над нещата, анализира всяка ситуация, защото се опитва да разбере всичко, да получи отговор на вечния въпрос “Защо?”. Чувствителна е, интуитивна и романтичка. Все качества, които ценя и намирам и у себе си”, обяснява Анжела. Тя самата също е била двете крайности в училище - отличничка и разбойничка едновременно. “Мисля, че все пак ми липсват много моменти от тогава. Усещането да вляза в ролята на Дара е много хубаво - сякаш изживявам детството си наново”, допълва момичето.

Недялкова е работила за немалко продукции досега, макар че не е дипломирана актриса. Учила е в НАТФИЗ, но не актьорство, а филмово и телевизионно операторство. Малко след като влиза в академията, решава да я напусне, защото не се усеща на място в нея. Но както обича да седи зад камера, така и камерата обича нея. Участва в ленти като “Аве” и “Пътят към Коста дел Маресме” - българското предложение за номинация за “Оскар” през 2014 г. По време на работата за втория филм и се налага да се срещне с един от най-големите си страхове - този от вода. “Имах сцена, в която трябваше да плувам в морето и да кажа няколко реплики. В крайна сметка това е работа и ако не го бях направила щях да проваля цялата продукция, което ме стресна дори повече от фобията ми”, смее се тя.

Напоследък все по-често ѝ се случва да я разпознават по улицата. “Харесва ми, защото това е единственият начин да установя контакт с публиката - от екрана или телевизора няма как да се случи, не е като в театъра”, казва Анжела.