Бойко Борисов донесе победа на "Витоша" Бистрица, отборът стана шампион (обновена)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5494955 www.24chasa.bg
Спортният министър Красен Кралев връчи Купата от държавното първенство за ветерани на капитана на победителите от "Витоша" /Бистрица/ Бойко Борисов. На финала "бистришките тигри" се наложиха с 6:3 над ветераните от "Нефтохимик" /Бургас/, мачът се игра в събота на обновения стадион "Верея" в Стара Загора СНИМКА: Ваньо Стоилов

"Витоша" стана шампион с 6:3 

Спортният министър Красен Кралев, зам.-министърът на регионалното развитие Деница Николова и кметът на Стара Загора Живко Тодоров изгледаха днешния финал на държавното първенство за ветерани, който противопостави в Стара Загора отборите на "Витоша" /Бистрица/ и "Нефтохимик" /Бургас/. Преди това те прерязаха лентата на новата трибуна на стадион "Верея" в Стара Загора, изградена с нисколихвен кредит по програмата "Джесика" в размер на 870 хиляди евро. Досега в модерното спортно съоръжение са вложени над 5 милиона лева. На него играе мачовете си втородивиизонният отбор "Верея", но наличието му даде повод на старозагорци да си пожелаят и втори отбор в бъдещата Висша лига по футбол на България.

Зам.-изпълнителният директор на БФС Антон Попов припомни, че стадион "Верея" е тренировъчна база на националните отбори на България, а градският стадион в Стара Загора е сред терените, които са заявени от БФС за домакинствата на мачовете от предстоящите световни квалификации на "А" отбора на страната. 

Премиерът Бойко Борисов закъсня с 5 минути за официалното откриване, но изведе с капитанската лента на ръката и номер 13 на гърба ветераните на "Витоша" /Бистрица/, които играха финал на държавното първенство срещу "Нефтохимик" /Бургас/ на стадион "Верея". Капитан на "Нефтохимик", в чийто редици блестеше и Радостин Кишишев, бе Ганчо Евтимов. За "Витоша" пък се пусна бившият левскар и бероец Гошо Гинчев, който днес е съветник на спортния министър. Мачът бе ръководен от главния съдия Таско Тасков.

Преди първия съдийски сигнал Борисов отново потвърди пред журналисти, че иска да помогне на ЦСКА, но данъчните закони не позволяват държавна помощ. Той подчерта, че не ходи на мачовете на нито един отбор, за да не се спекулирало с това.

След напрегнат двубой и резултат от 6:3 "Витоша" победи. Бойко Борисов даде своя особен принос за победата със страшен гол от пряк свободен удар.

       

Новата трибуна на стадион
Новата трибуна на стадион "Верея" в Стара Загора бе изградена с нисколихвен кредит от 870 хиляди евро по програмата "Джесика". СНИМКА: Ваньо Стоилов