Красотата на жените по света срещу войните, конфликтите и страха (галерия)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5498307 www.24chasa.bg
В долината на Омо, Етиопия, можеш да откриеш племена, които живеят сякаш в отминали хилядолетия. Голотата е нещо нормално. Прозрачен плат предпазва тази жена от слънцето. 4G мобилната мрежа обаче вече е там. Скоро всички ще имат смартфони. Снимки: http://theatlasofbeauty.com/ Instagram

30-годишната Михаела Норок от Букурещ, Румъния, решава да напусне работата си. Има малко спестени пари, иска да пътува по света и да запечатва приключенията си в снимки.

Но не снимки, на които позира сама със селфи стик, нито красиви пейзажи.

Тя снима хора, които среща - жени, които я впечатляват с красотата си, разказва "Хъфингтън пост".

Нейната цел в документирането на красотата по света чрез публикации в блога си - "Атлас на красотата", е да балансира негативното съдържание на медиите.

"Всеки ден, в който потребяваме масовите медии, виждаме атлас на войни, конфликти и страхове. Хората враждуват, защото изповядват различни религии, живеят в различни региони и принадлежат към различни раси", пише Норок в блога си.

Нейната концепция за универсална красота е индивидуалната същност, представена в естествената и среда.

Повечето жени, които Норок снима, никога не са участвали в професионални фотосесии, което им позволява по-малко да позират и да не се ръководят от стремеж за голяма аудитория.

Жените от снимките й стоят гордо, загледани в обектива.

"След като снимах жени в повече от 45 държави, мога да кажа, че красотата е навсякъде и тя не зависи от козметика, пари, раса или социален статус, а това да бъдеш себе си. Световните тенденции ни карат да изглеждаме и да се държим по един и същи начин, но ние сме красиви, защото сме различни", пише фотографката.

Блогът и доказва, че красотата не е универсален стандарт, а многопластов гоблен.

Можете да го разгледате ТУК.