Бебето на Радина Кърджилова и Деян Донков кръстено на дядо си, художника Христо

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5602941 www.24chasa.bg
Радина Кърджилова и Деян Донков на премиерата на българския филм “Каръци” на 30 март.

Актрисата очаква да бъде изписана в началото на идната седмица

Не съм имал по-напрегнат и тежък ден в живота си!, възкликва в сряда, в 23 ч на 23 юни Деян Донков.

В 12,30 ч Радина Кърджилова му роди син. Бебето дошло бързо, в определения от лекарите срок. Майката не се измъчила, макар юнакът да е 3,390 кг. А само 5 часа по-късно известният актьор беше на сцената на театър “Азарян” за подготовка на предпремиерата на пиесата “В очакване на Годо” от Самюел Бекет. Тя ще бъде и първата премиера за новия сезон на сцената в НДК. Актьорът е споделял, че от години негова мечта е да режисира тази пиеса, в която има и роля. Тричасовият спектакъл буквално изцедил и последните му сили.

“Деян беше

свръхнапрегнат -

като струна,

направо изцеден, но никой в салона не разбра под какво напрежение играе това момче. За какво да мисли по-напред! За новородения си син и майка му Ради, която е в клиника, за ролята ли... Никой в салона не усети какво му е. Но ние си знаехме. Сколасахме и за двете премиери. Само той си знае как издържа”, разказа художникът Христо Кърджилов, бащата на Радина. Семейството също било в залата, за да го подкрепя в този момент. И Радина се обадила да му пожелае успех, а в телефонната слушалка и тя споделяла аплодисментите от залата.

Всъщност екипът на театър “Азарян” е първият, който поздрави младите с рожбата им. Два-три часа след раждането на 23 юни и преди самата премиера от театъра публикуват благата вест на страницата си във фейсбук.

“Какъв ден! Радостни сме да поздравим Радина Кърджилова и Деян Донков по повод раждането на първото им дете днес, когато е и предпремиерата на “В очакване на Годо”!

Екипът на театър “Азарян” пожелава здраве, обич и огромно щастие!”

Дядо Кърджилов, който в момента рисува цикъл огромни картини, до късно във вторник вечерта все още не знаеше, че толкова скоро ще се радва на първородно внуче. Ама младите го държат в напрежение. Едва в късния следобед вчера, 24 юни, избрали име на бебето. “Радина вика - Деян да реши. Деян вика - Радина да реши. Ама какво се мотаят? Ето на, моето име Христо например е свято, много хубаво, библейско, има го на всички езици”, казва с усмивка Кърджилов.

Очевидно и те са съгласни с него, защото му се обаждат заедно да му кажат, че точно неговото име са избрали.

Най-щастлив е дядо Христо - в семейството им вече има още един Христо (Деянов Донков). Като го видели в малкото му легълце, баба и дядо много се развеселили - на пижамката на Христо, който сладко спял под одеялцето си, с големи букви пишело bear (мече). Радина вероятно ще бъде изписана от “Майчин дом” в началото на идната седмица.

Той не крие, че със съпругата си първо

много се

разтревожили,

когато научили, че дъщеря им е вече в родилното. Но после се успокоили. Още в началото лекарите ги уверили, че всичко е минало благополучно. После видели и самата Радина. Тя се чувствала добре, щастлива в новата си “роля” на майка. В клиниката “Майчин дом” всички се радвали на “звездния” наследник.

“Внучето е разкошно. Когато Ради забременя, беше много слаба. Това ни безпокоеше. Веднага отказа цигарите. Но имаше тежки роли, които изискваха голямо физическо усилие. Постепенно намали участията си и слезе от сцената, готвейки се за най-важната роля в живота си - майчинството. В последните месеци на бременността от нея се излъчваше едно меко сияние, като на мадона. Ето че и младенецът дойде”, не крие радостта си Христо Кърджилов.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Антон Станоев - Средната Бирма, обвинен за аферата "Бирмите" за производство и разпространение на цигари менте, вече е на свобода срещу 10 бона гаранция, научи "България Днес". Преди броени дни 2-ри въззивен състав на апелативния спецсъд реши да пусне от ареста Средната Бирма, съобщиха от съда. След акцията срещу нелегалните цигарени фабрики в

Грип тръшна естрадния певец Васко Кеца. Това е най-логичната причина импресариото му Ивайло Манолов да обикаля като луд аптеките в София, видяха топпапараците на "България Днес". Ивайло използва почивните дни, не за да отмаря, а за да отметне някои неотложни домакински задачи. След като обиколи всички магазини и напазарува,

Актьорът от трупата на Народния театър Дарин Ангелов се разхожда сънен, разгърден, брадясал и със рошава коса из центъра на София, видя "България Днес". Артистът, който пред време скочи от сцената, за да спаси зрител от първия ред, който си бе глътнал езика, явно не се притеснява за прическата си, която гримьорите от театъра така или иначе ще