Бебето на Радина Кърджилова и Деян Донков кръстено на дядо си, художника Христо

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5602941 www.24chasa.bg
Радина Кърджилова и Деян Донков на премиерата на българския филм “Каръци” на 30 март.

Актрисата очаква да бъде изписана в началото на идната седмица

Не съм имал по-напрегнат и тежък ден в живота си!, възкликва в сряда, в 23 ч на 23 юни Деян Донков.

В 12,30 ч Радина Кърджилова му роди син. Бебето дошло бързо, в определения от лекарите срок. Майката не се измъчила, макар юнакът да е 3,390 кг. А само 5 часа по-късно известният актьор беше на сцената на театър “Азарян” за подготовка на предпремиерата на пиесата “В очакване на Годо” от Самюел Бекет. Тя ще бъде и първата премиера за новия сезон на сцената в НДК. Актьорът е споделял, че от години негова мечта е да режисира тази пиеса, в която има и роля. Тричасовият спектакъл буквално изцедил и последните му сили.

“Деян беше

свръхнапрегнат -

като струна,

направо изцеден, но никой в салона не разбра под какво напрежение играе това момче. За какво да мисли по-напред! За новородения си син и майка му Ради, която е в клиника, за ролята ли... Никой в салона не усети какво му е. Но ние си знаехме. Сколасахме и за двете премиери. Само той си знае как издържа”, разказа художникът Христо Кърджилов, бащата на Радина. Семейството също било в залата, за да го подкрепя в този момент. И Радина се обадила да му пожелае успех, а в телефонната слушалка и тя споделяла аплодисментите от залата.

Всъщност екипът на театър “Азарян” е първият, който поздрави младите с рожбата им. Два-три часа след раждането на 23 юни и преди самата премиера от театъра публикуват благата вест на страницата си във фейсбук.

“Какъв ден! Радостни сме да поздравим Радина Кърджилова и Деян Донков по повод раждането на първото им дете днес, когато е и предпремиерата на “В очакване на Годо”!

Екипът на театър “Азарян” пожелава здраве, обич и огромно щастие!”

Дядо Кърджилов, който в момента рисува цикъл огромни картини, до късно във вторник вечерта все още не знаеше, че толкова скоро ще се радва на първородно внуче. Ама младите го държат в напрежение. Едва в късния следобед вчера, 24 юни, избрали име на бебето. “Радина вика - Деян да реши. Деян вика - Радина да реши. Ама какво се мотаят? Ето на, моето име Христо например е свято, много хубаво, библейско, има го на всички езици”, казва с усмивка Кърджилов.

Очевидно и те са съгласни с него, защото му се обаждат заедно да му кажат, че точно неговото име са избрали.

Най-щастлив е дядо Христо - в семейството им вече има още един Христо (Деянов Донков). Като го видели в малкото му легълце, баба и дядо много се развеселили - на пижамката на Христо, който сладко спял под одеялцето си, с големи букви пишело bear (мече). Радина вероятно ще бъде изписана от “Майчин дом” в началото на идната седмица.

Той не крие, че със съпругата си първо

много се

разтревожили,

когато научили, че дъщеря им е вече в родилното. Но после се успокоили. Още в началото лекарите ги уверили, че всичко е минало благополучно. После видели и самата Радина. Тя се чувствала добре, щастлива в новата си “роля” на майка. В клиниката “Майчин дом” всички се радвали на “звездния” наследник.

“Внучето е разкошно. Когато Ради забременя, беше много слаба. Това ни безпокоеше. Веднага отказа цигарите. Но имаше тежки роли, които изискваха голямо физическо усилие. Постепенно намали участията си и слезе от сцената, готвейки се за най-важната роля в живота си - майчинството. В последните месеци на бременността от нея се излъчваше едно меко сияние, като на мадона. Ето че и младенецът дойде”, не крие радостта си Христо Кърджилов.