Как да носим неонови цветове през лятото, без да приличаме на светофар

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5619120 www.24chasa.bg

Дойде ли лятото, неоновите цветове се появяват не само в дрехите, но и в косите, аксесоарите, маникюра, грима.

Независимо от хитовите тенденции именно ярките, набиващи се на очи, свежи тонове са част от неувяхващата мода през топлите месеци почти всяка година. И неслучайно – тези нюанси носят лятното настроение.

Затова се огледайте в гардероба си и ако не намирате ярките цветове, задължително идете на шопинг, за да си ги набавите.

Важно е обаче да внимавате с количеството им във външния вид. То трябва да е балансирано, тъй като в противен случай има голяма вероятност да заприличате на светофар, а надали искате това. Затова ето няколко идеи как да добавите свежестта във визията, без да ви забелязват от километри.

Неон в

бельото

под

леко прозираща дреха

Става дума само за външния ви вид от кръста нагоре. Другата част не е добре да прозира. Тенденцията за сутиен или бюстие в електриков цвят под леко прозиращ бял или черен топ се появи преди няколко години. Бельото може дори да се подава леко от периферията на дрехата, но е добре да не прекалявате в показността.

Разбира се, трендът е по-актуален сред по-младите жени. Дори сред тях обаче има момичета, които не могат да се похвалят със завидна фигура. В тези случаи прозрачните или силно изрязани топове не са препоръчителни, защото създават илюзия за още по-обемна фигура. Краищата на бельото пък, които притискат тялото, перфектно очертават пищните форми, което в никакъв случай не може да се сложи в графата красиво.

Лакирайте ноктите

в свежи нюанси

В случай че не се чувствате достатъчно смели, за да сложите по себе си неоново розово, може да оцветите ноктите си в ярки тонове.

Количеството на цвета е достатъчно малко, за да не се набива на очи, но достатъчно много, за да прави впечатление. Освен това нюансът се променя под флуоресциращите лампи в нощния клуб или дискотека и носи настроение на плажа по време на лятната почивка.

Сложете аксесоар

в електрик

Скучното формално облекло може винаги да се разчупи от аксесоар в ярък цвят. Причината е, че неоновите нюанси си пасват добре с неутралните тонове и стоят като цветно петно върху тях. Бижу с електрикови елементи би могло да бъде акцент и върху класическата, но за сметка на това леко скучна малка черна рокля. Същата работа би свършила малка деликатна чанта в ярък цвят.

Обувки

с цветни

мотиви

Обувките също могат да разчупят цялостната визия в бледи цветове.

Ако имате сандали, еспадрили или маратонки с електриков мотив, е напълно достатъчно, за да изглеждате свежо. В случай че сложите обувки в ярък цвят, е добре да спрете дотам.

Разбира се, може да добавите и бижу в същата гама, но основното ви облекло трябва да е в неутрален нюанс.

Връхна дреха с

контрастен цвят

Бежова, черна, бяла или сива жилетка с ярки копчета или принт, лятно яке с неонов цип или шал в електрик.

Общото между тях е, че се връзват еднакво добре с по-формално облекло и с дънки. Освен това няма да се набиват на очи, но ще създават ведро настроение на вас и на околните.

Бански с ярки

шевици

Плажът е мястото, където може да се развихрите. Банските, които са изцяло в електриков цвят, обаче изглеждат по-малко атрактивни от тези, които имат само шевици или мъниста в ярък нюанс.

Причината е, че контрастът винаги създава усещане за вкус. Особено когато цветовете са подбрани добре.