Занесоха гербери в дома на Тато за 18 г. от смъртта му

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5693628 www.24chasa.bg
6 розови гербера сложиха роднини на Тодор Живков на паметника му. СНИМКИ: АВТОРКАТА

Спомниха си и трите тумора, които Тодор Живков видя след 1989 г.

6 розови гербера сложиха роднини на Тодор Живков на паметника му в идеално поддържания двор на родния му дом за 18-годишнината от смъртта му, видя “24 часа”.

Човекът, управлявал най-дълго държавата, си отиде на 5 август 1998 г.

Фенове на Тато изработиха възпоменателни листове - необичайни некролози, на които освен снимката и титлите му е публикувано стихотворението “Човек от народа”, написано през 2001 г. от инж. Петко Коцев. А също - извадка от словото на Тодор Живков, произнесено в родния му град през 1995 г., в което бившият Първи откроява три тумора, разяждащи снагата на страната, които не могат да се скрият. Това са: 1. бедността, 2. престъпността и 3. демографският срив. “Аз не агитирам против партии... (Тогава управлява БСП с Жан Виденов - б.а.). Но повече България не може да се развива така”, предупреждава Живков.

Сред даровете на Тодор Живков е този самар от Муамар Кадафи.

Листовките некролози, известяващи 18 г. от кончината му и предстоящия 105-годишен юбилей от рождението му на 7 септември, са отпечатани от правешкия клуб “Солидарност”.

Друг подарък на Тодор Живков е тази ритуална маска на кобра.

“24 часа” разгледа перфектно поддържания роден дом на най-дългогодишния Първи на България. В по-представителната му част, която той е ползвал като резиденция, на два етажа са разположени част от даровете, които е получавал от държавни ръководители от цял свят, а също - от хора от народа. В другата част на двора пък е скромната къща, в която Тато е роден и израсъл. Тя е само от две стаички, а в третата - малка "кутийка" на чардака, има тъкачен стан.

От време на време се мяркат змии край оградата, понякога - и на улицата, споделят съседи. И заключават: “Нормално е - такава тишина настана...”

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За оставени кофи за смет на място за инвалиди на кръстовището на улиците Христо Белчев и Парчевич сигнализира столичанин днес. Въпросът който обаче си задават всички сега е къде тогава ще паркират инвалидите, за които е предназначено това

Медийният експерт Гого Лозанов се застопори пред разлепени оферти на туроператорска агенция и проучваше с интерес цените на екскурзиите, видя "България Днес". Философът журналист бе приковал поглед към островите Крит и Тасос, докато сладко пушеше от новите бездимни цигари. Лозанов побърза да се срещне с приятел и да сподели летните оферти.

Няколкостотин овцевъди и козевъди подкрепени от много граждани днес се събраха на протест пред МС с искания за по-високи държавни компенсации заради загубите които търпят стопаните в страната след умъртвяването на животни в Странджанско и ограниченията в продажбата на мляко. В знак на протест протестиращите запалиха вълна и изляха част от