Занесоха гербери в дома на Тато за 18 г. от смъртта му

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5693628 www.24chasa.bg
6 розови гербера сложиха роднини на Тодор Живков на паметника му. СНИМКИ: АВТОРКАТА

Спомниха си и трите тумора, които Тодор Живков видя след 1989 г.

6 розови гербера сложиха роднини на Тодор Живков на паметника му в идеално поддържания двор на родния му дом за 18-годишнината от смъртта му, видя “24 часа”.

Човекът, управлявал най-дълго държавата, си отиде на 5 август 1998 г.

Фенове на Тато изработиха възпоменателни листове - необичайни некролози, на които освен снимката и титлите му е публикувано стихотворението “Човек от народа”, написано през 2001 г. от инж. Петко Коцев. А също - извадка от словото на Тодор Живков, произнесено в родния му град през 1995 г., в което бившият Първи откроява три тумора, разяждащи снагата на страната, които не могат да се скрият. Това са: 1. бедността, 2. престъпността и 3. демографският срив. “Аз не агитирам против партии... (Тогава управлява БСП с Жан Виденов - б.а.). Но повече България не може да се развива така”, предупреждава Живков.

Сред даровете на Тодор Живков е този самар от Муамар Кадафи.

Листовките некролози, известяващи 18 г. от кончината му и предстоящия 105-годишен юбилей от рождението му на 7 септември, са отпечатани от правешкия клуб “Солидарност”.

Друг подарък на Тодор Живков е тази ритуална маска на кобра.

“24 часа” разгледа перфектно поддържания роден дом на най-дългогодишния Първи на България. В по-представителната му част, която той е ползвал като резиденция, на два етажа са разположени част от даровете, които е получавал от държавни ръководители от цял свят, а също - от хора от народа. В другата част на двора пък е скромната къща, в която Тато е роден и израсъл. Тя е само от две стаички, а в третата - малка "кутийка" на чардака, има тъкачен стан.

От време на време се мяркат змии край оградата, понякога - и на улицата, споделят съседи. И заключават: “Нормално е - такава тишина настана...”

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Дъщерята на Аня Пенчева залюби млад поет Не съм сама, имам си сериозно гадже, казва водещата! Водещата Петя Дикова май стяга сватба, шушукат в светските среди. Дъщерята на Аня Пенчева и Сашо Диков се залюби с млад и обещаващ поет. Двамата са много отдадени един на друг и нищо чудно скоро да минат под венчило. "Не съм сама, имам гадже!

Цветомира Гущерова от Яхиново търси 24 000 евро за бъбрек, състоянието й се влошава всеки ден! Нека помогнем на нежното и крехко Цвете, която цял живот се бори с диагнозите, но днес състоянието й е критично и има един месец да събере пари и да замине за животоспасяваща бъбречна трансплантация в Турция или да „влезне в ада” и да мине на

Торта от холивудския ас Майкъл Медсън зарадва актьора  Асен Блатечки навърши 47 години с... опит за самоубийство! Фенките на актьора могат да са спокойни, защото това се случи единствено в името на изкуството, на сцената на Малък градски театър "Зад канала". Там Блатечки влезе в кожата на Итън Алън Хоули,