Криско избра да продуцира Тита, след като 2 години следил как се развива

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5867904 www.24chasa.bg
Тита с продуцента си Криско

Криско - една от най-актуалните музикални звезди, реши да направи собствена продуцентска компания. А първият изпълнител, който избра да продуцира, е 17-годишната Христина Христова. Младата певица не е непозната - заедно с Гери-Никол и Мишел Страмински бяха в групата Sweet 16 в “Х Фактор”. Именно покрай изявите ѝ на сцената там я забелязва и Криско. Така през лятото Христина получава изненадващо обаждане - с нея се свързва режисьорът на “Х Фактор” Кирил Киров-Кико. Той ѝ казва по телефона, че заедно с Криско са решили да направят продуцентска компания - “Адамант рекърдс”, следили са нейните изяви през последните 2 г. и искат тя да бъде първият им изпълнител. “Преди много други продуценти са ми предлагали, но чаках точния човек да дойде. Така че не ми трябваше време да обмислям дали искам да стана първият артист на Adamant и приех веднага”, разказва Христина.

От този телефонен разговор започва и работата с нея. Криско, който вече е доказал, че знае как се правят хитове, пише музиката, текста и аранжимента за първия сингъл на младата певица. Той решава тя да се появява с артистичното име Тита.

Откакто се помня,

приятелите ми ме

наричат така,

но името дойде от една приятелка на майка ми. Криско го хареса и решихме така да си остане”, обяснява младата певица.

Макар тя да живее в Силистра, а Криско да работи основно в София, двамата поддържат непрекъснат контакт, докато той прави първата ѝ песен. Така на 6 октомври излиза “Вуду кукла” на Тита и певицата вече има участия в различни градове на страната.

“Криско е страхотен професионалист, много точен и взискателен към работния процес. Въпреки това работата с него беше много лесна, защото ме предразполага и ме мотивира да дам максимума от възможностите си. Харесва ми също, че винаги изпипва всички детайли в звученето на едно парче. Разбираме се добре и почти винаги сме на едно мнение. Затова нещата се случват бързо”, разказва Христина за продуцента си. И допълва, че Криско има силен усет за това коя песен подхожда най-добре на даден изпълнител, а “Вуду кукла” е точно в нейния стил. Двамата вече работят по следващото ѝ парче, което се очаква да излезе в началото на 2017 г.

Христина пее, откакто се помни, а и цялото ѝ семейство е музикално - такъв талант имат дядо ѝ, баба ѝ, баща ѝ, лелите ѝ. “Явно от тях съм наследила страстта си към музиката”, казва Христина. Но в началото нито тя, нито хората около нея знаят, че има гласови данни. Докато един ден баща ѝ не решава да я заведе на няколко детски конкурса. Оказва, се че малката Христина е доста добра. Тя пее в детска музикална студия, след това и в рокгрупа, а с изчистването на малките дефекти вече ѝ помага вокален педагог.

Тита е родена в Тутракан, но от години живее със семейството си в Силистра и учи в езиковата гимназия “Пейо Яворов” в града. Но покрай ангажиментите и музикалната кариера сега се мести в София.

Сменя формата

на обучение - става

частна ученичка,

но пак към същото училище в града си.

Още докато участва в “Х Фактор”, всички - и учители, и ученици, ѝ стискат палци и я подкрепят. Това не се променя и сега. “Постоянно ми изпращат клипчета как слушат песента”, разказва Тита.

Тя се пробва за шоуто на Нова тв още през 2013 г., но не успява да се запише, защото е само на 14 г. и няма право да участва. Година по-късно сестрата на Христина я записва за предварителния кастинг в интернет. На същинското прослушване, когато вече се явява и пред менторите, ѝ поставят едно условие -

ако иска да

продължи в

предаването,

трябва да е в група

с още 2 момичета - Гери-Никол и Мишел.

Първоначално Гери-Никол и Христина са против идеята, но след внимателно обмисляне приемат да станат триото Sweet 16. Въпреки подкрепата на младите зрители обаче групата отпада от “Х Фактор” в последния лайв и така се разпада.

Гери-Никол е първата от трите момичета, която прави големия пробив. Това става миналото лято с “Ела и си вземи” - парчето, което записва с Криско и става абсолютен хит. А сега Криско застана зад Христина и видеото към първия ѝ сингъл е гледано вече над 4 млн. пъти.

“Поддържам връзка с момичетата. С едната повече, с другата - по-рядко, но си ги обичам и двете. Бих направила нещо с тях, защо не”, казва сега Христина. Макар че и като малка пее с група, тя винаги се е изявявала като лидер в съставите, в които участва. “Това мисля, че е показател, че се чувствам по-добре като самостоятелен изпълнител”, добавя тя.

Когато за първи път гледат видеото на “Вуду кукла”, близките ѝ се взират втренчено в екрана и не могат да повярват на очите си. Самата Тита още се опитва да свикне с известността. “Може би и никога няма да свикна. Защото винаги ще има хора, които ще искат да разберат информация от личния ми живот повече, отколкото ги засяга, а мен това доста често ме дразни.”

Още от времето, когато което участва в “Х Фактор”, Тита не обича да говори много за себе си. Сега обаче казва, че

има човек до нея,

който е и най-добрият ѝ приятел и се радва за нея, защото знае колко много е искала всичко това да ѝ се случи.

Освен че пее, Тита дефилира на модния подиум, занимава се и с танци. Но когато завърши гимназия, би искала да учи нещо по-различно. “Мисля, че би ми било от полза, ако след гимназията следвам икономическа специалност, за да придобия и такива качества и умения. Не обичам обаче да си правя прекалено дългосрочни планове за бъдещето, защото почти винаги не става така, както си го мислиш. И може да изпуснеш нещо наистина хубаво в стремежа си да преследваш това, което за момента мислиш за добро”, казва тя.