Новата първа дама - връстничка на Мелания Тръмп

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5872061 www.24chasa.bg

От днес България със сигурност ще има не просто първа дама. Росен Плевнелиев ни лиши от тази куртоазна подробност, след като съпругата му категорично отказа роля на “Дондуков” 2.

Румен Радев може и да умее сам да управлява президентския самолет, но със сигурност няма да остане самотен при дългите си международни пътувания.

47-годишната Десислава Генчева няма да се скрие от светлината на прожекторите и със сигурност ще застане до своя съпруг. Статистиката сочи, че тя е само няколко месеца по-голяма от новата първа дама на САЩ Мелания Тръмп.

Десислава е

младоженка -

официално каза “да” на своя любим Румен Радев през август. Тогава той вече беше напуснал армията и се знаеше, че ще се кандидатира за президент. Малцина знаят обаче, че Десислава всъщност е човекът, който основно движеше кампанията на генерала.

Затова и е почти сигурно, че тя няма да остане само жената на президента, както предпочита връстничката ѝ Мелания Тръмп. И в двата случая двете първи дами ще има за какво да си говорят, ако съпрузите им един ден се срещнат. И вероятно ще използват не английския, а езика, на който винаги са се разбирали българите и техните събратя от бивша Югославия (Мелания, както е известно, е от Словения).

В CV-то на Десислава Генчева пише, че е завършила английска гимназия, а след това финанси и маркетинг. Затова предпочита да казва, че е маркетолог, а не пиар.

В първия си брак

тя е живяла вече

с политик - преди

13 години

се развежда с

Георги

Свиленски,

депутат от БСП

С Румен Радев се запознава покрай работата ѝ във финансовия отдел на щаба на Военновъздушните сили. Жълти детайли са дали към онзи момент командирът на ВВС е бил разведен, или не. Избирателят отдавна не толерира съпружеската вярност и по-скоро му допада обратното.

Факт е обаче, че скоро след като Радев поема командването на военната ни авиация, Десислава започва да работи и в пресцентъра на ВВС.

Присъствието на Десислава Генчева там е белязано от негласно съревнование с пресцентъра на Министерството на отбраната. След съвместни учения с американските ВВС нерядко към медиите политаха 2 съобщения - едното от пресцентъра на ВВС, другото от МО. Дублирането се обясняваше с желание за по-компетентна информация.

За утвърждаването на Десислава помага изключителният успех на авиошоуто “Това сме ние” на летище Враждебна в средата на октомври 2014 г. Отразиха го всички телевизии и над 30 агенции. И за първи път от много време се завъртя реклама за военната ни авиация.

Новата президентша има един син от брака си с Георги Свиленски. Той вече е млад мъж - състезател по волейбол, завършил е с отличие испанска гимназия. Дори се появи снимка, на която Генчева е със сина си, а Радев - с двете си деца - Георги на 13 и Дарина на 15 г.

След като преди 2 г. ген. Радев се развежда официално със съпругата си Гинка, се мести да живее в апартамента на Десислава в столичния квартал “Гео Милев”. Двамата сключват брак в началото на август т.г., близо 2 седмици след като командирът на ВВС си пусна рапорта за пенсиониране и обяви,че приема да се кандидатира от името на инициативен комитет с подкрепата на БСП.

От този момент Десислава Генчева

пое кормилото на

предизборната

кампания на

своя съпруг

Тя бе неотлъчно до генерала и при гласуването му и на първия тур, и на балотажа.

Тя ще е първата ни първа дама, която не просто съветва президента, заспивайки вечер. Тя ще първата първа дама с професионална визия за поведението на президента и с важна роля в изграждането на неговия медиен образ.