Виктория Георгиева от "Х Фактор" започва да работи с Графа 3 месеца след края на риалитито

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5896664 www.24chasa.bg

От години е тенденция новите гласове на големите сцени на Запад да идват от музикалните риалити програми. Именно там продуцентите откриват новите си звезди. Макар и с известно закъснение, в България вече също навлиза подобна практика. А най-новото доказателство за това е варненката Виктория Георгиева, която бе сравнявана с Адел в последния сезон на “Х Фактор”. 10 месеца след финала на предаването тя вече е не само част от продуцентската къща на Графа “Монте Мюзик”, но и има първо самостоятелно парче – “Незавършен роман”.

Преди да постигне мечтата си, Виктория пее само пред близки, приятелите и вокалната си педагожка Атанаска Липчева, с която работи години наред. Под нейно ръководство Виктория успява да спечели много първи места на конкурси в България, както и четири Гран при. Междувременно Георгиева

кандидатства

за всеки сезон

на “Х Фактор”,

но си пробива път до голямата сцена едва миналата година, когато стана част от отбора на Криско. В надпреварата за големия финал отпада на крачка от победата. Въпреки че е разстроена, продължава да ходи на концертите до последно, за да подкрепя останалите участници. В останалото време учи за изпити, тъй като покрай риалитито мина на самостоятелна форма на обучение в последните месеци преди абитуриентския бал.

Добрите новини започват да пристигат два месеца след края на “Х Фактор”. Тогава с нея се свързват от “Монте Мюзик”, за да я поканят на среща в София. Обяснили ѝ, че са я следили в предаването и много я харесали. Също, че имат интерес към нея за проект, по който работят. Ставало дума за песента “Нищо случайно”, в която Виктория дебютира през лятото. Първоначално планът бил в парчето да пеят само Ники Бакалов и Вензи, но впоследствие продуцентите решили, че искат да запишат и женски вокал за песента. Идеята била Виктория да е само гост в “Нищо случайно”. Така записали първото демо, от което всички били доволни. А продуцентите най-много, тъй като месец по-късно я поканили на втори разговор. Именно тогава

ѝ предложили

да стане постоянна

част от семейството

на “Монте Мюзик”

Георгиева не се поколебала и за момент. Все пак го обсъдила с родителите си, които я подкрепили. Както майка ѝ, така и баща ѝ и сестра ѝ били на мнение, че това е най-прекрасната възможност, която Виктория е имала досега.

Така от април Вики, както я наричат близките ѝ, е един от изпълнителите на Графа. От тогава до сега тя завърши училище и се премести да живее в София. За последното планове крои от доста време, в случай че ѝ се отвори възможност да се развива музикално тук. Окончателно заживява далече от родителите си едва миналия месец. Прави го заедно с приятелка от Варна, която също решава да се премести в столицата.

От април досега обаче Вики пътува непрекъснато между София и Варна. Причината е не само ангажиментът към лейбъла ѝ, но и проектът, по който тя и продуцентът ѝ работят от 4 месеца. Става дума за първото самостоятелно парче на певицата “Незавършен роман”. Преди няколко месеца Графа ѝ пуска демо с негово собствено канто. “Не успях да усетя песента в началото. Хареса ми как той я изпява, но не си представях аз да я правя. Пробвах да я пея, но в началото ми беше трудно. Впоследствие сменихме някои неща. Работихме по нея 4 месеца”, разказва Виктория. Последвало първо демо с гласа на момичето, а на второто вече всичко звучало по-добре. Причината за това е не само в нейния глас, но и в текста и аранжимента на Графа, рояла на Милен Кукошаров и режисьора на видеото Васил Стефанов.

Покрай работата успява да се запознае и с всички свои колеги от “Монте Мюзик”. Най-близка е за момента с Ники Бакалов и Вензи може би заради общата им работа по “Нищо случайно”. С Прея също има обща приказка.

Засега не е решила къде да учи висше образование, но тази година няма да бъде студентка.

“Искам да уча,

ако ще го правя

в чужбина

Така или иначе в момента нямам такива планове”, категорична е Георгиева.

Откакто не живее с родителите си, Вики постига още една мечта - да има куче. Досега това не е било възможно, тъй като баща ѝ имал алергия към кучета. Затова чак сега, когато момичето вече е самостоятелно, решава, че ще си вземе голдън ретривърка, която кръщава Ария. За нея младата певица се грижи съвсем сама.

Вероятно обаче цялото семейство ще види ретривърката по Коледа, защото младата певица ще е с най-близките си хора за празника. На Нова година ще бъде във Велико Търново, където ще има участие в местен хотел.