"Найки" представи високотехнологичен хиджаб за спортистки (снимки + видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6102831 www.24chasa.bg
Снимки: Ройтерс

Производителят на спортни стоки "Найки" представи високотехнологичен хиджаб за спортистки, изповядващи ислям. Очаква се новият продукт да е на пазара в началото на 2018 г.

Pro Hijab, е направена от лека и гъвкава материя, като целта е да се осигури удобство за състезателките. За изработването й от "Найки" са се свързали с мюсюлмански спортисти от целия свят, включително с бегачи и колоездачи от Близкия изток. Повечето от тях твърдят, че изпитват трудности при носенето на традиционния хиджаб, пише Dnevnik.bg.

През последните години хиджабът се превърна в символ на ислямската култура в САЩ и Европа. Много жени забулват главите си в знак на благоприличие, но според някои критици това е знак за потисничество към тях.

Други компании също се готвят да пуснат в продажба хиджаб. Миналата година датската фирма за производство на спортни стоки "Хумел" представи футболна тениска с прикрепен хиджаб към нея. Тя беше изработена за женския отбор на Афганистан.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога