Известни китаристи ще правят музикални ателиета в рамките на GuitArt Fest Veliko Tarnovo

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6243431 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

В рамките на първият Международен китарен фестивал, GuitArt Fest Veliko Tarnovo, в изложбени зали „Рафаел Михайлов” изявени майстори на китарата ще направят музикални ателиета. Велико Търново ще домакинства събитието от 9 до 11 юни, съобщиха от местната администрация.

Идеята на организаторите е да бъде създадено ежегодно събитие с музикално-образователна цел, което да послужи като форум за развитието на българския музикален талант и да подчертае мястото на китарата (един от най-разпространените и популярни музикални инструменти на планетата) в историята и развитието на музиката по целия свят.

Освен разнообразни концерти, са планирани и музикални ателиета, на които всички желаещи ще могат да се запознаят отблизо с различни техники в различните стилове и жанрове на китарата.

На 10.06 ( събота) желаещите ще могат да чуят лекцията на Боян Бояджиев, на която той ще запознае начинаещите китаристи с първите часове с китарата и китарните акорди. Ателието ще започне в 14:00ч. Веднага след него музикантите от банда Дел Падре ще запознаят публиката с основните стилове и техники във фламенкото. Началото е в 15:30ч.

На 11.06 ( неделя) от 10:00ч. известните музиканти Цветан Недялков („ Ку Ку бенд“) и Веселин Койчев ще направят музикално ателие на тема: „Импровизация в различни музикални стилове”.

Последено ще бъде музикалното ателие на Дейв Гудман, чиито ателиета предизвикват интерес в цял свят. Той пристига в България специално за GuitArt Fest Veliko Tarnovo. Уъркшопа му ще започне в 11:30ч.

Проектът се осъществява със съдействието на програма „Изкуство и култура Велико Търново“ на Община Велико Търново.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

*** Събрал шефът на фирмата състава и им съобщил, че секретарката е бременна. Тъй като тя била палава, всички навели виновно глави. Тогава извикали бай Иван портиера. - Бай Иване, ти имал ли си нещо общо със секретарката? - попитал деликатно шефа. -Ама моля ви се, на мойте години... - Хайде сега й съобщи, че е уволнена. *** Зима е.

Голям интерес към автомобилен салон София 2019 отчитат вносителите на автомобили в България от всички марки. По време на изложението тази година могат да се видят голям брой премиерни за българския пазар модели, което продължава до неделя. Снимки: Пламен

Скромна на вид 51-годишна пловдивчанка се оказа сред най-издирваните жени в Европа. В рамките на няколко години Радина Жечева успява да прибере спестяванията на десетки хора от цялата страна. Докато прокуратурата се накани да реагира, измамничката си плюе на петите и няма как да излежи 5-годишната си присъда