10 страни купили в Кан филма "Посоки" на Стефан Командарев

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6252437 www.24chasa.bg
Стефан Командарев Снимка: Архив

От 1988 г. в официалната селекция на Кан български филм не се е появявал, Ума Търмън до последно е настоявала филмът "Посоки" на Стефан Кондарев да получи награда. 10 минути публиката права ни ръкопляска, Стефан Данаилов даже го е записал с телефона си, каза пред Нова тв Стефан Командарев.

Шест истории в шест таксита показва филмът. Едната от тях е разказана на Стефан Командарев от бивш професор по ядрена физика, който кара такси. В момента има трима свещеници, които карат такси в София. Ключовата дума във филма беще автентичност и драматизъм, каза Командарев.

10 страни са купили филма на фестивала в Кан, сред тях Франция и Китай. В България ще можем да видим лентата евентуално в края на годината. Първото показване ще бъде със сигурност на фестивала "Златната роза" във Варна през септември. Във филма участва цяло съзвездие от най-обичаните български актьори.

Командарев е лекар и споделя, че много от приятелите му са лекари. В клиниката, в която работел, получили 2 камери, за да се снимат психотерапевтичти сеанси в смействата през 1995 г. Това го запалило впоследствие за киното.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мъж загина, затрупан в изкоп в кюстендилското село Блажиево. 59-годишният работник е отстранявал авария във водопровода. Багер изкопал ров около 1,80 метра, за да достигне до спукалата се преди 3-4 дни тръба. При смяната й изкопът се свлича и затрупва намиращия се в него мъж. Колегите му се притичат на помощ, успяват да го разкопаят и извадят,

Шофьор на градския транспорт в София подарява бонбон при закупен билет от него. За милия жест разказва пътничка, която остава приятно изненадана. "Купувайки си билетче от автобус 72, шофьорът ме посреща с усмивка, казва ми "Добър вечер!" и с билетчето ми дава бонбонче!Трогната съм от този човек, защото повечето в сферата са намръщени,

Каръкът не спира да преследва Годжи. Музикантът счупи ръката си, стана ясно от поредното предаване на Слави Трифонов. Годжи се появи със шина на десния си крайник. Дългия го попита какво се е случило с ръката на един от най-доверените му хора, но китарисът не пожела да отговори. Само преди година Годжи отново претърпя сериозно нараняване.