“Хавра” от Захари Карабашлиев в “Терминал 1”

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6446251 www.24chasa.bg

Авторът събира фенове на 20 септември от 19 ч

След предпремиерата на “Хавра” - втория роман на Захари Карабашлиев, на Празниците на изкуствата “Аполония”, в сърцето на столицата няколко от най-уважаваните български артисти и журналисти ще ни направят част от бляскав марш на фантазията по случай представянето на книгата.

На 20 септември от 19 ч в клуб “Терминал 1” (ул. “Ангел Кънчев” 1) премиерата ще размести пластовете на историята. Входът е свободен.

Актьорите Симеон Лютаков, Гергана Кофарджиева-Гройс и Цвета Дойчева ще поемат обратния път към романа заедно с главните герои на романа - Никола Марков и Вера Елегина. Напрегнат сюжет, вълнуващи образи и чувствителност, рисуваща двата бряга на истината - това ви очаква на територията на “Хавра”. На сцената ще се качат авторът Захари Карабашлиев и журналистът Георги Тошев.

В края на вечерта ви очаква голяма музикална изненада. Там, където история и настояще се срещат, любов и гняв се надбягват и истината търси своето възмездие, ще откриете едно от многото значения на “Хавра”.

Вторият роман на изтъкнатия писател Захари Карабашлиев вече няколко седмици оглавява класациите, девет години след безапелационния успех на първия - “18% сиво”.

Препоръка на ИК "Сиела"

Може ли да имаме европейски стандарти и европейски заплата?

„Център и периферия на европеизираните публични сфери” от Ралица Ковачева
Двете най-актуални теми в Европейския съюз – бъдещето на Съюза и „Брекзит“ са в новата книга на дългогодишния журналист.
Възможно ли е България да бъде част от „центъра“ в икономически и политически смисъл, блуждаейки в периферията на европеизираните публични сфери? С други думи, можем ли да имаме европейски заплати и европейски стандарти, без да се интересуваме какво се случва с Европейския съюз и защо? Ако за първи път се сблъсквате с този въпрос – „Център и периферия на европеизираните публични сфери” от уважавания журналист Ралица Ковачева е именно за вас.
От нея ще разберете що е то европеизация, кои са ключовите етапи в процеса на европейската интеграция, основните теории, школи и подходи, каква е ролята на медиите в европеизираните публични сфери.
Подобно на социално-икономическата област, по отношение на европеизацията на публичната сфера България се нуждае от „догонване“. Оказва се, че най-наложителното и необходимо действие в тази насока е съзнателното и целенасочено усилие на медиите и журналистите.
Ралица Ковачева разглежда темата задълбочено и базирайки се на утвърдени източници. Представените в книгата изследвания дават сериозна основа, на която да си обясним поне отчасти ролята на журналистиката в оформянето на мнението за ЕС, в частност ролята на британските медии за резултатите от референдума за членството на Обединеното кралство в ЕС.
Макар и журналистическо изследване, книгата е написана на лек и разбираем език, което я прави подходяща за разнообразен кръг читатели.
За повечето европейци Европа все още е предимно медиен образ. Какъв е той и как да го направим по-реален, по-разбираем и по-интересен – в „Център и периферия на европеизираните публични сфери” всеки от читателите ще намери своите отговори.
Ралица Ковачева е доктор по журналистика и преподавател по международна журналистика във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“. Има дългогодишен журналистически опит, като в последните години се занимава активно с теми, свързани с Европейския съюз. Публикува в сайта „Редута.бг“. Национален победител в категория „Интернет“ в конкурса за журналистическата награда на Европейския парламент за 2011 г. Вече пет години участва в редовни семинари за регионалните медии, посветени на медийното отразяване на ЕС, организирани от Представителството на Европейската комисия в България. През 2014 г. представлява България в паневропейския Граждански диалог, организиран от Европейската комисия в Брюксел. Сред основателите на българската инициативна група „Душа за Европа“, част от едноименната европейска инициатива.

Седмична класация на ИК "Сиела"

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Снимка: Нова телевизия Майка с четири деца е на път да остане на улицата. Жената живее в общински фургон във Варна. В понеделник обаче тя била принудена да го напусне, тъй като на мястото, на което е поставен, ще минава път. Хората вече изнасят своите вещи, но нямат средства, с които да излязат под наем, нито да си купят къща.

Лозанова не може да го преживее Райкова заби НиЛо в земята, фолкпевицата проговаря за Бирмата Жесток шамар за Николета Лозанова! Вечната врагиня на плеймейтката сяда на горещия стол в предаването "Папараци" седмици след като НиЛо бе изритана от мястото си на водеща. "Не съм предполагала, че ще ми бъде толкова приятно да съм тук" - са първите думи

ДесиСлава вече е в напреднала бременност. Това стана ясно от снимка в социалната мрежа. Гаджето на певицата Благой Найденов качи фото, от което ясно си личи, че блондинката съвсем скоро ще роди. Малката Кобра, както е наричан приятелят на ДесиСлава, всеки ден целува корема на любимата си и дори говори на бебето.