Първата дама Десислава Радева игра хоро в Малта (Снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6449714 www.24chasa.bg
Снимки: Photo&Print Sliema

Съпругата на президента Румен Радев го придружи в Малта, където се състоя заключителната пресконференция на 13-та годишна среща на групата "Арайолуш". Двамата се срещнаха с представители на българската общност там.

Двойката бе посрещната с хляб и сол и традиционно българско хоро в столицата Валета. Първата дама Десислава Радева привлече вниманието съссвеж жълт тоалет, с яка и без ръкави. Тя бе подбрала удобни и равни обувки. Вярна на стила си, отново бе избрала естествена визия за косата си.

По време на срещата Десислава Радева общува с усмивка с българите в Малта, които не пропуснаха да се снимат с нея и съпруга й Румен Радев.

Президентът Радев пък написа в профила си във Фейсбук: "Когато става дума за сигурността на гражданите, няма място за компромиси и заблуди. Европейският съюз трябва да забрави за идеалистичния си подход и да анализира проблемите в дълбочина. На заключителната пресконференция на годишната среща на президентите от групата "Арайолуш" в Малта призовах усилията на Европейския съюз в областта на миграцията да бъдат насочени към превенцията на нови бежански вълни от съседните на континента региони. Трябва да насочим политиките си не към социална подкрепа за имигрантите на територията на Европа, а към създаване на стабилни общества, които да гарантират нормален начин на живот в страните, източници на нелегална миграция.
В дебата за бъдещето на Европа ключови теми трябва да останат солидарността и социалната справедливост. За да бъде Европейският съюз важен фактор на глобалната сцена, трябва да съхраним основните принципи на солидарност и кохезия между държавите членки. Постигането на равен стандарт на живот на изток и на запад в Европа, както и еднакво заплащане за еднакъв труд в ЕС са неотменими условия, за да бъде Съюзът успешен и единен във външната политика".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пребитият служител на "Левски" Цветан Вълчев е получавал заплахи отдавна, научи "България Днес". Те са били отправени от определена фенска групировка заради работата му в клуба. Първите подобни атаки към него са отпреди повече от година и половина, когато собственик беше Спас Русев. В основата са продажбата на рекламни продукти на "Левски".

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.