Легендарните рокаджии от “Омега” качиха във фейсбук коментара на Георги Марков в “24 часа” (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6486454 www.24chasa.bg
Георги Марков (в дясно) заедно с вокалистът на “Омега” Янош Кобор

“Благодарим ти Георги!”, написаха
създателите на “Момичето
с перлените коси”

Легендарната унгарска рок група “Омега” качи на страницата си във фейсбук статията на депутата Георги Марков в “24 часа” от 23 септември, посветена на 55-годишнината от основаването на състава.

“Благодарим ти, Георги”, възкликнаха създателите на безсмъртната песен “Момичето с перлените коси”, след като в своя коментар за медията Марков каза за групата: “Горд съм, че съм приятел и почетен член на клуба на феновете на групата. С “Омега” при комунизма се дишаше по-леко!”.

Бандата приключи продължителното си турне в Германия и се готви за грандиозен концерт на 28 декември в зала “Арена” в Будапеща. Там ще прозвучат парчетата от новия им албум “Имало едно време един див Изток”. Очаква се техни гости на концерта да са известните групи “Скорпиънс” и “Супертрамп”, с които маджарите свириха многократно през годините.

“Омега” е една от най-дълго просъществувалите рок групи от Европа. Историята на бандата започва още през 1960 г., когато група ученици от гимназията “Йожен Атила” в Будапеща започва дат правят кавъри на американски и британски рок песни. През 1969 г. издават първия си албум “10 000 стъпки”. Именно в него е поместена легендарната им песен “Момичето с перлените коси”, която е използвана от “Скорпиънс” в кавъра им White Dove. Аранжиментът на унгарския хит е по-известен у нас като песента “Батальонът се строява”.