"Фондацията" обикаля цялото земно кълбо с новото си турне

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6489879 www.24chasa.bg
Дони, Иван Лечев, Кирил Маричков, Венко Поромански и Славчо Николов (от ляво на дясно) свирят на финала на четвъртия сезон на “Х Фактор”. СНИМКА: Булфото

Музикантите от супергрупата “Фондацията” отново тръгват на дълъг път - заминават на поредното си задокеанско турне. От 2013 г. те обиколиха по два пъти Северна Америка и Европа, концертираха в Австралия и Нова Зеландия, както и в Близкия Изток.

Освен че ще добавят още песни, които не са изпълнявали на предишните си турнета, на това трето пътуване те ще бъдат в пълен състав. На миналото турне в САЩ и Канада през 2014 година Кирил Маричков остана в България по здравословни причини и беше заместен от Валди Тотев, но сега ще е на линия. Концертите ще са с продължителност повече от 2 часа и всички в залите ще чуят най-големите хитове на формациите, от които е сформирана “Фондацията”. И не само това.

Те ще промотират свое онлайн радио в САЩ. То излъчва за целия свят по 24 часа в денонощието и вече беше тествано в Австралия, Европа и Азия, а сега в рамките на турнето предстои официалната му премиера.

Радиото включва не само песни на групите, в които са свирили Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, а и селекция на любима българска рок и поп музика. По него няма да вървят реклами и говор, а ще е изцяло музикално - с песни на български език.

Турнето на групата стартира след няколко дни и включва шест концерта в САЩ. То ще продължи през пролетта, когато музикантите ще пеят в Япония, Хавай и отново САЩ и Канада. Така “Фондацията” практически ще обиколи земното кълбо. В САЩ ще бъде тествана и нова визуална част на шоуто. Няма да липсват и IT изненади. Всеки притежател на смартфон или таблет в залата ще може на място да изтегли безплатна апликация и да направи снимка или видео с добавена реалност.

В Чикаго “Фондацията” ще е част от български фестивал, в който ще се включат още “Щурците”, Дони и Нети, Графа, Михаела Филева и Васко Кръпката.